Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Συλλήψεις Αιτωλοακαρνάνων για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Αχαΐα

 Πέντε άτομα συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών την Κυριακή 29/5 για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Στους πέντε συλληφθέντες και δύο Αιτωλοακαρνάνες, οι οποίοι φέρεται να συνέργησαν στην υπόθεση.        Συγκεκεριμένα πρόκειται για έναν άνδρα 38 ετών από το Κεράσοβο του δήμο Αγρινίου και έναν 32χρονος από το Νεοχώρι Αιτωλικού.....

Ειδικότερα, η αστυνομία μετά από σχετική έρευνα, εντόπισε τους τέσσερις άνδρες, σε ορεινή περιοχή της Αχαΐας που βρίσκονταν εκεί για να λαθρανασκαφές. Οι τέσσερις τους στη συνέχεια μετέβησαν στην ε.ο. Καλαβρύτων –Λουσών απ’ όπου φέρεται να κατάφεραν να πάρουν κάποια αρχαία νομίσματα μετά από λαθρανασκαφή. Μετά μετέβησαν με ραντάρ σε άλλη περιοχή της ορεινής Αχαΐας για να ερευνήσουν για αρχαία, όταν τελικά συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Τα οχήματά τους κατασχέθηκαν, ενώ εντοπίστηκαν σε αυτά , επτά αρχαία νομίσματα , καθώς και σκαπτικά εργαλεία, γεωραντάρ, ανιχνευτές μετάλλων κ.α.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr , ακολούθησε έρευνα στις οικίες των τεσσάρων συλληφθέντων. Στα σπίτια των δύο Αιτωλοακαρνάνων δεν υπήρξαν  επιπλέον ευρήματα , ωστόσο σε σπίτι Πατρινού βρέθηκαν και άλλα αρχαία νομίσματα , ένα εκ των οποίων μεγάλης χρηματικής αξίας, καθώς και 43 φυτά κάνναβης, ενώ γυναίκα που βρίσκονταν στην οικία την ώρα των ερευνών της αστυνομία, συνελήφθη και εκείνη . Σε άλλες οικίες βρέθηκαν φυσίγγια πυροβόλων όπλων.
Θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο