Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βασίλης Πολύζος κατά Δημοτικής αρχής για την καθυστέρηση αποκατάστασης του δρόμου στο Παλιό Βάρνακα

    Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βάρνακα Βασίλης Πολύζος με ανακοίνωση του, διαμαρτύρεται προς τη Δημοτική αρχή Ξηρομέρου, για την καθυστέρηση αποκατάστασης του δρόμου στο Παλιό Βάρνακα.
Αναλυτικά:  

        Έχει περάσει ένας χρόνος και 8 μήνες (Οκτώβριος 2014) από την κατάρρευση του τοιχίου αντιστήριξης του δρόμου προς τον παλιό-Βάρνακα, και το έργο αποκατάστασης όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά αυτή την στιγμή έχει «μπλοκαριστεί» και η διαδικασία για την δημοπράτηση. 
     Οφείλω ως πρόεδρος της Τ.Κ Βάρνακα να ενημερώσω πρωτίστως του κατοίκους του χωριού για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την κοινότητά μας.  
      Είναι αλήθεια ότι το έργο αυτό από την αρχή είχε «ιδιαίτερες» δυσκολίες, αφού όπως  όλοι γνωρίζουν είναι δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο (Αρχαίο Φράγμα Αλυζίας) με συνέπεια την εμπλοκή της Αρχαιολογικής  υπηρεσίας...........



       Μετά από δυο Τοπικά Αρχαιολογικά Συμβούλια ο Δήμος Ξηρομέρου πήρε την έγκριση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση του δρόμου (τέλος Απριλίου 2015).
     Στην συνέχεια ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε στην ανάθεση των τριών πρώτων μελετών και τον Σεπτέμβριο του 2015 σε άλλες τρεις. Συνολικά 6 μελέτες…
        Ο στόχος και ο σχεδιασμός όπως αποτυπώθηκε και στις συσκέψεις που μετείχα μαζί με τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία ήταν να τελειώσουν οι μελέτες τον Φεβρουάριο του 2016 και τον Μάρτιο να πάμε στην δημοπράτηση ώστε το έργο να ξεκινήσει τέλος της Άνοιξης- αρχές Καλοκαιριού. Άλλωστε αυτό είχε πει και ο Δήμαρχος  πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
      Στις  25 Φεβρουαρίου 2016 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου (που μας υποστηρίζει τεχνικά) ειδοποίησε με έγγραφό της τον Δήμο Ξηρομέρου ότι υπάρχει πρόβλημα (όχι στα τεχνικά στοιχεία) με την γεωλογική μελέτη, την επιστρέφει και θα πρέπει  να γίνουν οι απαραίτητες εκ μέρους του Δήμου διορθώσεις και να αποσταλούν κάποια στοιχεία.

       Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο (αναγνωρίζω την έλλειψη προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου μας όμως ο χρόνος πάλι είναι πολύ μεγάλος), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραδοθούν και δυο ακόμη μελέτες που είναι έτοιμες (Στατική και Ειδική αρχιτεκτονική), αφού περιέχουν στοιχεία της γεωλογικής, είναι αλληλένδετες δηλαδή όπως με ενημέρωσαν οι επιβλέποντες μηχανικοί στο Μεσολόγγι. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης…

      Εύλογα λοιπόν οι κάτοικοι της Τ.Κ Βάρνακα να εκφράζουν τους φόβους τους και την αγωνία τους, διότι βλέπουν ότι ο καιρός περνάει και το έργο δεν ξεκινάει…  
    Τον τελευταίο διάστημα όλα τα παραπάνω έχουν μετατραπεί σε δυσπιστία….
      Και μην ξεχνάμε εδώ ότι το χρονικό περιθώριο είναι ουσιαστικά μέχρι τον Οκτώβριο -Νοέμβριο, αφού το Χειμώνα με τις βροχές δεν μπορεί να εκτελεστεί καμιά εργασία στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του χειμάρρου.

      Θα πρέπει ΤΩΡΑ χωρίς άλλη χρονοτριβή, κύριε Δήμαρχε, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξηρομέρου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσολογγίου να προβούν σε ότι είναι απαραίτητο για να εγκριθεί και να επιστραφεί η γεωλογική μελέτη, καθώς και οι άλλες μελέτες που καθυστερούν εξαιτίας της εκκρεμότητας αυτής και να ξεκινήσει η διαδικασία της ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΒΑΡΝΑΚΑΣ 31/5/2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ


4 σχόλια:

  1. Όλα αυτά δεν θα υπήρχαν αν τις μελέτες τισ έκανε ένα μελετιτικο γραφείο με σύμπραξη μηχανικών και όχι ο μηχανικός που συνεργάζεται με το δήμο τα τελευταία 10 χρόνια ο οποίος δε μπορεί να κάνει όλες τισ μελέτες. .. και με τουσ μεν και με τουσ δε!!!ο νοών νωητω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραφείο με σύμπραξη μηχανικών όλες τισ μελετεσ με τι μια και όχι ο ένας μηχανικός μασ τη μία ο αλλοσ μηχανικος μασ την άλλη ο αλλοσ μηχανικος την άλλη περιμένοντας πότε θα μαζευτούν όλες οι μελέτες με αποτέλεσμα να αργούν όλες η να κάνουν λάθος... και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου απλά απούσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως συνηθιζε η προηγούμενη δημοτική αρχή, σύμπραξη μηχανικών για έξι μελέτες αξίας 100.000€ για την αστική ανάπλαση του Αστακού ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πες μας Βασιλάκη τι καταφέρατε τότε με την σύμπραξη μηχανικών και την κα. Κουμανδρακη? Γιατί ανάπλαση δεν είδαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο 8:10π.μ.
    Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου στην οποία αναφέρεστε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στελεχώνεται από μία Πολ/κό Μηχ/κο και πρόσφατα από ένα γεωπόνο, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται ουσιαστικά σαν Υπηρεσία και να μην μπορεί να καλύψει μία μηχανικός έναν τεράστιο σε έκταση και σε προβλήματα Δήμο.Επίσης λόγω έλλειψης των απαραίτητων ειδικοτήτων (π.χ. αρχιτέκτονα, γεωλόγο, μηχανολόγο κ.ο.κ) θεωρείται υποστελεχωμένη και δεν μπορεί να προβεί στην σύνταξη αρκετών μελετών όπως γεωλογικής, αρχιτεκτονικής κ.λ.π. Επιπλέον λόγω έλλειψης του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού δεν είναι εφικτό να προβεί ούτε στην σύνταξη ενός απλού τοπογραφικού διαγράμματος. Όσο για την επιλογή των μελετητών καθώς και των διαφόρων αναδόχων είναι επιλογές των αιρετών με βάση τα πτυχία που διαθέτουν κι όχι των υπαλλήλων.
    Καλό θα ήταν πριν αναφερθεί κάποιος σε οποιαδήποτε Υπηρεσία και πρόσωπα, να ενημερώνεται αρμοδίως και να μην κρύβεται πίσω από την δυνατότητα ανωνυμίας που παρέχουν τα διάφορα Blogg.
    Η Μηχ/κός του Δήμου Ξηρομέρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο