Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Αυτός είναι ο δημιουργός του Bitcoin! Επιτέλους αποκάλυψε την ταυτότητά του!

Μια είδηση κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου μέσω του BBC. Ο αυστραλός Κρέγκ Ράιτ αποκάλυψε σήμερα ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin.

Η αποκάλυψη της ταυτότητάς του δίνει τέλος σε χρόνια εικασιών για το ποιό είναι το πρόσωπο πίσω από την δημιουργία του Bitcoin του διαδικτυακού νομίσματος που αναστάτωσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα!
Ο Ράιτ, μάλιστα έδωσε και αποδείξεις για να πείσει ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin. Ο αυστραλός αποκάλυψε ότι είναι ο πατέρας του Bitcoin σε τρείς μεγάλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς: στο BBC, στον Economist και στο GQ.
Στην συνάντηση με το BBC, ο Ράιτ παρέδωσε μηνύματα τα οποία ήταν κρυπτογραφημένα και ήταν από τις πρώτες ημέρες δημιουργίας του Bitcoin.




Τα "κλειδιά" των κωδικών οδηγούσαν σε "δεσμίδες" Bitcoins που είχαν δημιουργηθεί ή ήταν ιδιοκτησία της περσόνας που είχε δημιουργήσει ο ίδιος του Satoshi Nakamoto.
Ο Ράιτ έδωσε στο BBC την πρώτη μεταφορά 10 bitcoin στον Hal Finney ...................
τον Ιανουάριο του 2009 που ήταν και η πρώτη συναλλαγή με bitcoin. Ο κρυπτογράφος Hal Finney ήταν ένας από τους τεχνικούς που έκαναν πραγματικότητα τις ιδέες του Ράιτ.
«Εγώ ήμουν ο δημιουργός αλλά με βοήθησαν και άλλοι άνθρωποι να το υλοποιήσω», δήλωσε.
Ο Ράιτ είπε ακόμα ότι σκοπεύει να δώσει στην δημοσιότητα και άλλες πληροφορίες που επιτρέπουν και σε όποιον άλλον θέλει να πιστοποιήσει ότι ο ίδιος είναι ο Satoshi Nakamoto.
Ο Jon Matonis, οικονομολόγος και από τα ιδρυτικά μέλη του Bitcoin Foundation, είπε ότι πείστηκε πως ο Ράιτ είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι.
Βγαίνοντας από την αφάνεια ο Ράιτ ελπίζει να δοθεί ένα τέλος στις εικασίες για την ταυτότητα του Satoshi Nakamoto.
Μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κάνει εκτεταμένες έρευνες για να βρουν τον δημιουργό του Bitcoin και μάλιστα κατά καιρούς είχαν καταλήξει σε διάφορα ονόματα. 
Τον Δεκέμβριο του 2015, δυο περιοδικά, το Wired και το Gizmodo, είχαν ονοματίσει τον Ράιτ ως έναν πιθανό υποψήφιο και λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των ερευνών τους η αστυνομία στην Αυστραλία εισέβαλλε στο σπίτι του.
«Τώρα έχουν αναλάβει οι δικηγόροι τις διαπραγματεύσεις για το πόσα πρέπει να πληρώσω», δήλωσε ο ίδιος. Είπε ακόμα ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο οι δημοσιογράφοι κυνηγούν όλους τους γνωστούς του και μάλιστα ότι δημοσιεύθηκαν και ιστορίες που έχουν ξεπεράσει τα όρια της φαντασίας.
Είπε ακόμα ότι δεν ήθελε να δηλώσει δημόσια ποιός είναι αλλά το έκανε περισσότερο για να προστατεύσει τους δικούς του ανθρώπους. Μάλιστα δήλωσε και λίγο μετανοιωμένος που αναγκάστηκε να αποκαλυφθεί.
«Δεν θα ήθελα να έχει συμβεί αυτό. Θέλω να συνεχίσω να εργάζομαι. Να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει. Δεν θέλω χρήματα. Δεν θέλω δόξα. Δεν θέλω λατρεία. Θέλω να με αφήσετε μόνο μου», είπε χαρακτηριστικά.
O Satoshi Nakamoto εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο Bitcoins που αν μετατραπούν σε χρήματα υπολογίζονται σε 450 εκατομμύρια δολλάρια.
Τι είναι το Bitcoin 
Το bitcoin είναι ουσιαστικά... χρήμα. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο αποκεντρωμένο ψηφιακό συνάλλαγμα και για να το πούμε πιο απλά, τα bitcoins είναι νομίσματα τα οποία μπορεί ο καθένας να στείλει μέσω του διαδικτύου. Για όσους είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές, ο όρος δεν είναι άγνωστος, αφού ήδη εδώ και αρκετούς μήνες, στα sites ηλεκτρονικών αγορών, εκτός από την τιμή σε ευρώ (ή οποιοδήποτε άλλο νόμισμα) για την αγορά κάποιου προϊόντος, εμφανίζεται και η τιμή του σε bitcoins. 
Σχετικά με την αγοραστική αξία, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως σήμερα, ένα bitcoin ισούται με το ποσό των 354,20 ευρώ.
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα
Οι υποστηρικτές αυτής της νέας μεθόδου ανταλλαγής χρήματος μέσω του διαδικτύου, εντοπίζουν κάποια πλεονεκτήματα, συγκριτικά με τις παραδοσιακές μεθόδους πληρωμών. Μία από αυτές είναι το ότι τα bitcoins μεταφέρονται άμεσα από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω του δικτύου, χωρίς πρώτα να "περνούν" από οποιαδήποτε τράπεζα. Ποια είναι τα "συν" εδώ;
- Το ότι οι φόροι είναι πολύ χαμηλότεροι.
- Το ότι τα bitcoins μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε χώρα.
- Το ότι ο λογαριαμσός σας δεν μπορεί να δεσμευτεί.
- Το ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ή όρια αυθαιρεσίας.
Πως λειτουργεί
Υπάρχουν πολλά ανταλλακτήρια συναλλάγματος στα οποία μπορεί ο καθένας να αγοράσει και να πουλήσει bitcoins, με αντάλλαγμα ευρώ, δολάρια και άλλα νομίσματα. Τα bitcoins που θα αγοράσετε κρατούνται στο "ψηφιακό πορτοφόλι", το οποία φυσικά μπορεί κανείς να διαχειρίζεται μέσω του κινητού του τηλεφώνου, του tablet  ή του υπολογιστή.
Ο χρόνος είναι ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα, αφού η αποστολή bitcoins χρειάζεται τόσο χρόνο όσο ένα απλό email. Το δίκτυο bitcoin έχει ένα "δίχτυ ασφαλείας" που αποτελείται από ιδιώτες, που αποκαλούνται "miners". Οι miners επιβραβεύονται με νέα bitcoins ούτως ώστε να επιβεβαιώνουν τις συναλλαγές.
Μετά την επιβεβαίωση, οι συναλλαγές καταγράφονται σε ένα διαφανές δημόσιο αρχείο, ενώ το λογισμικό είναι "ανοιχτού κώδικα", κάτι που σημαίνει ότι ο καθένας έχει την δυνατότητα να επιθεωρήσει τον κώδικα.
"Επισήμως εμπόρευμα"
"Το bitcoin είναι επισήμως εμπόρευμα, όπως το αργό πετρέλαιο ή το σιτάρι". Αυτό ανέφερε η αμερικανική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων σε Εμπορεύματα (CFTC), σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Η CFTC ανακοίνωσε στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015 ότι κινήθηκε νομικά κατά της διαπραγμάτευσης του Bitcoin και ότι παράλληλα προχώρησε σε διακανονισμό της υπόθεσης αυτής για τη διευκόλυνση διαπραγμάτευσης συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης στην πλατφόρμα του.
"Με την εντολή αυτή, η CTFC για πρώτη φορά κρίνει ότι το Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα ορίζονται ορθώς ως εμπορεύματα", σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής.
Ενώ οι παράγοντες της αγοράς συζητούν εδώ και καιρό εάν το Bitcoin θα μπορούσε να οριστεί ως εμπόρευμα και η CFTC εδώ και καιρό εξετάζει εάν το εικονικό νόμισμα εμπίπτει στην δικαιοδοσία της, οι επιπτώσεις αυτής της κίνησης είναι ενδεχομένως πολλές.
Με την κίνηση αυτή, η CFTC αναγνωρίζει την αρμοδιότητά της να έχει την εποπτεία της διαπραγμάτευσης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης, η οποία θα υπόκειται πλέον σε κανονισμούς της επιτροπής.
Σε περίπτωση παρατυπιών, όπως στη χειραγώγηση προθεσμιακών συμβολαίων, η CFTC θα είναι σε θέση να απαγγέλλει κατηγορίες κατά αυτών που ενήργησαν παράτυπα. Εάν μια εταιρία θέλει να λειτουργήσει μια πλατφόρμα συναλλαγών για παράγωγα ή προθεσμιακά συμβόλαια Bitcoin, θα χρειαστεί να εγγραφεί ως μηχανισμός εκτέλεσης συμβάσεων ανταλλαγής (swap execution facility) ή ως καθορισμένη αγορά συμβολαίων. Και η Coinflip - η εταιρία κατά της οποίας στρέφονται οι νομικές ενέργειες της CFTC - δεν είναι η μοναδική που παρέχει πλατφόρμα για τη διαπραγμάτευση του Bitcoin.
"Ενώ υπάρχει πολύς ενθουσιασμός γύρω από το Bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα, η καινοτομία δεν αποτελεί δικαιολογία για εκείνους που δρουν στο χώρο αυτό για να μην ακολουθούν τους ίδιους κανόνες που ισχύουν για όλους τους συμμετέχοντες στις αγορές παραγώγων επί εμπορευμάτων," δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Έιταν Γκόελμαν, επικεφαλής του τμήματος επιβολής κανονισμών της CFTC.
Η Coinflip συναίνεσε στις εντολές της CFTC, αναφέρει το Bloomberg, χωρίς να παραδεχθεί ή να αρνηθεί αυτά που ισχυρίζεται ή της προσάπτει η επιτροπή.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο