Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ Ε.Κ.Π.Α.Ζ. ΚΑΙ Φ.Δ/Λ.Μ. ΑΓΡΙΑ ΕΙΔΗ ΟΡΝΙΘΟΠΑΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΩΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Σήμερα όλοι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι καθώς τα άγρια και προστατευόμενα είδη ορνιθοπανίδας που είχαν τραυματιστεί στο παρελθόν και είχαν φιλοξενηθεί από το  Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) για αρκετό χρονικό διάστημα, πέταξαν ψηλά στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού, μέσα στον φυσικό τους βιότοπο....

Το Παρατηρητήριο της Κλείσοβας, μετά από την πρόσφατη εγκαινίασή του από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, αποτέλεσε τον κύριο χώρο απελευθέρωσης αυτών των σημαντικών ειδών (4 Γερακίνες – Buteo buteo, 1 Καλαμόκιρκος -  Circus aeroginosus, 1 Πετρίτης – Falco peregrinus, 2 Καστανοκέφαλοι Γλάροι – Larus ridibundus,) καθώς επίσης έδωσε αρκετή χαρά στους μικρούς μας φίλους «Μαγικός Παραμυθένιος Κόσμος – Παιδικός σταθμός Μεσολογγίου» και λοιπούς συμμετέχοντες, οι οποίοι μας έκαναν την τιμή να βρίσκονται κοντά μας σε μία τόσο σημαντική στιγμή και τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.
Στην όλη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Φ.Δ./Λ.Μ. (κ. Φώτης Περγαντής) μαζί με τον Συντονιστή του Φ.Δ./Λ.Μ. (κ. Γιάννης Σελιμάς) και τα στελέχη του (κ. Γιάννης Κασβίκης - Υπεύθυνος του Τμήματος Επόπτευσης & Φύλαξης, κ. Νίκος Παλαιός – Επόπτης Φ.Δ.) η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & μέλος του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. (κ. Δέσποινα Χατζηνικολάου) με τους συνεργάτες της, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου (κ. Βασίλης Σπυρόπουλος) ενώ επίσης συμμετείχαν & συνέδραμαν δείχνοντας το έντονο ενδιαφέρον τους η εθελοντική ομάδα  «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» με τον κ. Νίκο Νούλα (I.B.A. Caretaker Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας & εθελοντής του Φ.Δ./Λ.Μ.) και η ομάδα πολιτών  «Saltsinistas».

Η συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου γίνεται πλέον όλο και πιο δυνατή και μπορούμε στο μέλλον να είμαστε βέβαιοι ότι θα χαρίσουμε σε όλους τους φίλους μας και άλλες τέτοιες στιγμές όπως η σημερινή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο