Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΒΟΝΙΤΣΑ 300 02  ΤΗΛ.6988068439
Email: syllogosd.nvonitsas@yahoo.gr
                                          
Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
     Καθημερινά βλέπουμε το δράμα που εξελίσσεται σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, τον εγκλωβισμό χιλιάδων κυνηγημένων στη χώρα μας, τους χιλιάδες πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών στο Αιγαίο στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την εξαθλίωση και τη φωτιά του πολέμου.
    O λαός, οι εργαζόμενοι, παρά τις δυσκολίες που ζουν, αγκαλιάζουν τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.     Από το υστέρημά τους συνεισφέρουν ό,τι μπορούν για να προσφέρουν μια προσωρινή ανακούφιση σε μια δυστυχισμένη μάνα, ένα χαμόγελο σε ένα βασανισμένο παιδί.......



      Οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία όλης της Ελλάδας εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, με καλέσματα προς γονείς και μαθητές, αλλά και με δημιουργική απασχόληση (παιχνίδια, ζωγραφική) για τα μικρά παιδιά των προσφύγων. Οι μαθητές εκφράζουν την αγωνία και τις ευαισθησίες τους με παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης, με ζωγραφιές, τραγούδια, ακόμα και μικρές ταινίες.
       Ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αμέτοχοι και να μην παίρνουμε θέση απέναντι στα ρατσιστικά, εθνικιστικά, ξενοφοβικά κηρύγματα, που θέλουν να επηρεάσουν τις συνειδήσεις της νεολαίας, των μαθητών, να στρέψουν την άνεργη, κακοπληρωμένη νεολαία ενάντια στα εξαθλιωμένα θύματα των πολέμων. Επιβάλλεται πρώτα και κύρια να «υποψιάσουμε» τους μαθητές για το ρόλο όσων επικαλούνται τον «ανθρωπισμό», ενώ συμμετέχουν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Βόνιτσας καλεί τους συναδέλφους:
•να «ανοίξουν» το θέμα της προσφυγιάς σε όλα τα σχολεία, σε όλες τις τάξεις, 
•να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία για να μιλήσουν για τις αιτίες που γεννούν τα φαινόμενα των πολέμων και της προσφυγιάς, να πραγματοποιήσουν πολύμορφες δραστηριότητες έκφρασης αλληλεγγύης και στήριξης των μεταναστών και των προσφύγων,
•να πραγματοποιήσουν συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κείμενα, προβολές ταινιών,
•να συμβάλλουν να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη με όλους τους τρόπους. 

    Στην κατεύθυνση αυτή o Σύλλογός μας καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων ν’ αναλάβουν πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, τα οποία θα παραδώσουν στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών και μετά από συννενόηση στα παρακάτω τηλέφωνα των μελών του Συλλόγου: 6988068439, 6979117290, 6976532266.

Τα υλικά που έχουν ανάγκη οι πρόσφυγες είναι:
•Πάνες για μωρά, μωρομάντηλα, μπιμπερό, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντηλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), σαπούνια, οδοντόκρεμες οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά ρούχων.
•Γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, ατομικά νερά, χυμοί, ατομικές συσκευασίες μπισκότων, φρυγανιές - παξιμάδια, κριτσίνια – κρακεράκια, ατομικές μαρμελάδες, ζάχαρη, κονσέρβες εκτός χοιρινού (τόνος, ψάρια, φασόλια, λαχανικά κ.λπ.), τσάι σε φακελάκια.
•Μαχαιροπίρουνα (μιας χρήσης), πιάτα – ποτήρια (πλαστικά).
•Εσώρουχα ανδρικά - γυναικεία - παιδικά, κάλτσες ανδρικές - γυναικείες - παιδικές, ρούχα και αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση (ταξινομημένα ανά ηλικία, φύλο, καθαρά και έτοιμα προς χρήση).
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΣ  ΜΥΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΑΛΤΑΓΙΑΝΝΗ

1 σχόλιο:

  1. για τους Βονιτσάνους που κάποιοι δεν έχουν να φάνε και να ζήσουν την οικογένειά τους έχετε κάνει κάτι παρόμοιο αγαπητοί δάσκαλοι ;
    Αν ναι. Θυμίστε μου πότε και να με συγχωρείτε αν δεν έχω καλή μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο