Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Απόσυρση της σκανδαλώδους ρύθμισης της ποσόστωσης για τους μαθητές σε Ξηρόμερο και Άκτιο-Βόνιτσα







Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας


Απόσυρση της σκανδαλώδους ρύθμισης της ποσόστωσης

Αγρίνιο 26/4/2016

Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς
      Με το άρθρο 51 παρ. 4 του νόμου 4369/16 για τους μαθητές και απόφοιτους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, προβλέπονται θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ και της ΑΣΠΑΙΤΕ. 
       Αυτό έγινε λόγω του σεισμού που έπληξε τη Λευκάδα τον περασμένο Νοέμβρη.
      Πριν λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε ότι στη ρύθμιση αυτή με νέο νόμο θα περιλαμβάνονται επιπλέον τα Λύκεια του Αστακού και του Μύτικα και στη συνέχεια ότι προστίθενται επίσης το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Βόνιτσας και οι Λυκειακές τάξεις της Παλαίρου.                Επίσης διαβάζουμε στον τύπο ότι ασκούνται πιέσεις από κόμματα και βουλευτές ώστε και άλλες περιοχές να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση.........



     Θεωρώ ότι πρόκειται για απαράδεκτη και σκανδαλώδη απόφαση όσον αφορά τουλάχιστον τα σχολεία της Αιτ/νίας γιατί:

1.Όπως γνωρίζω τα σχολεία της Αιτ/νίας που εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση έκλεισαν μόνο για μία ή δύο μέρες προληπτικά για να ελεγχτούν. Είναι προφανές ότι η μη λειτουργία του σχολείου για δύο ημέρες δεν συνιστά πρόβλημα τέτοιας έκτασης ώστε οι μαθητές του να δικαιούνται ειδικής μεταχείρισης. Αν αυτό ίσχυε τι θα έπρεπε άραγε να ισχύσει για τους μαθητές των Λυκείων που για διάστημα δύο, τριών και τεσσάρων μηνών στερούνταν τη δυνατότητα αυτή λόγω των ελλείψεων καθηγητών ακόμα και βασικών ειδικοτήτων.
2.Η απόφαση αυτή έγινε χωρίς να ζητηθεί η γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας δηλαδή της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας.
3.Ο τρόπος που έγινε η όλη διαδικασία δηλαδή το «δώσε και μένα μπάρμπα» δείχνουν μεθόδευση που έγινε μέσω υπόγειων διαδρομών για εξυπηρετήσεις ημετέρων. 
4.Προσβάλει και καταπατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
5.Ακυρώνει στη πράξη το δικαίωμα της ισότητας ευκαιριών των μαθητών και ειδικότερα τις ίσες ευκαιρίες για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπ/ση.

       Με βάση τα παραπάνω το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ο αρμόδιος υπουργός είναι να αποσύρει άμεσα την παραπάνω ρύθμιση που αφορά τα σχολεία της Αιτ/νίας. 
    Οι μαθητές μας δεν θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση και ρουσφέτια. 
    Θέλουν και απαιτούν ισονομία και δημόσια δωρεάν παιδεία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος
Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας

5 σχόλια:

  1. Μπράβο στον εκπαιδευτικό, μπράβο στον άνθρωπο ! Αυτό το να βολευτούμε εμείς αδίνως σε βάρος των άλλων είναι ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καραμητσόπουλε, θα είσαι δίκαιος αν ζητήσεις και για την Λευκάδα. Εδώ σιωπάς γιατί;
    Σιώπάς με τα τόσα κενά καθηγητών που υπήρξαν φέτος σε αυτά τα σχολεία. Ολοι ζήτε μέσα στο Αγρίνιο και μονο για αυτό ενδιαφέρεστε.
    Ανεχθήκατε τόσες μεταθέσεις και αποσπάσεις καθηγητών. Αποτέλεσμα να αδειάσουν τα σχολεία, αυτά που κατηγοράς. Αφήσατε τόσους καθηγητές στα γραφεία των βουλευτών, και σε κάθε τί άσχετο με την εκπαίδευση. Εδώ δεν σε είδαμε με άρθρα να είσαι πρώτη φάτσα.
    Με ακέραια αυγά δε κάνεις ομελέτα.
    Σε περιμένουμε να μιλήσεις και για την Λευκάδα, την πόλη που δεν σύμφωνα με όσα λές δεν κουνήθηκε. Δεν ακούω...... Θα ακούσω .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΩΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ .ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ.ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ.. ΞΑΝΑΦΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Καραμητσοπουλε,
    Αν θελετε να μαζεψετε ψηφους για τις επομενες εκλογες σας να βρειτε αλλο τροπο... Αφου οι μαθητες λετε οτι ζητουν τη δικαιοσυνη να καθισετε εκει που καθεστε... Η Λευκαδα υπεστη μεγαλες ζημιες και το ξερετε κι εσεις ο ιδιος. Μαλιστα τα παιδια οχι μονο της Λευκαδας αλλα και της Παλαιρου και της Βονιτσας αλλα και σε αλλες γειτονικες περιοχες βρισκονταν στο σχολειο ενω γινοταν μετασεισμοι με κινδυνο την υγεια τους... Δεν υπηρχαν μετασεισμοι μονο τις μερες που ο ο κ. Δημαρχος εκλεισε το σχολειο! Επειδη δεν πηρατε εσεις οι Αγρινιωτες ποσόστωση δεν σημαινει οτι πρεπει να αποσυρθει η αποφαση του κ. Υπουργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και αυτούς τους μαθητές που έχασαν μαθήματα και έτρεμε η ψυχή τους στους επόμενους σεισμούς και το άγχος για τη ζωή τους, την αποκατασταση ζημιών των περιουσιπων των γονιών τους και τα λοιπά, θα δωσουν επι ίσοις όροις εξετάσεις ; Σαν δεν ντρέπεστε λιγάκι. Βρείτε άλλους τρόπους για να εκφράσετε την ανυπαρξία σας. Υποδείγματα προς αποφυγή , καμιά σχέση προς τα παραδείγματα των δασκάλων σας που σας έμαθαν γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο