Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ταξιδεύοντας από τον ΑΣΤΑΚΟ στην ΠΑΛΑΙΡΟ (Δείτε ένα υπέροχο ΒΙΝΤΕΟ)

Εκεί που η θάλασσα αγκαλιάζει το βουνό...

      Από τα ομορφότερα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας που αποτελούν ξεχωριστοί προορισμοί αναψυχής για όλα τα γούστα, είναι ο Αστακός και το Πάλαιρο. 
     Η ομάδα του DroneworX ταξίδεψε στον Αστακό και στην Πάλαιρο, πηγαίνοντας από τον παραθαλάσσιο δρόμο που ενώνει αυτά τα δύο μέρη, κάνοντας υπέροχες λήψεις που αποτυπώνουν τη μαγεία του τοπίου. 
Δείτε το aerial video από το ταξίδι της ομάδας DroneworX:

ΒΙΝΤΕΟ.... 

          Ο Αστακός που έχει πάρει το όνομα του από τον αρχαίο βασιλιά Αστακό, είναι μία πόλη γραφική, κτισμένη, στις ακτές του ομώνυμου κόλπου, ένα μέρος που συνδυάζει την θάλασσα, το βουνό και την πεδιάδα.............



      Η όλη περιοχή έχει μία βουνίσια ομορφιά, με μεγάλη και πλούσια βιοποικιλότητα, εναλλασσόμενα οικοσυστήματα και καταγάλανη θάλασσα, ενώ δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη για να προχωρήσει σε διάφορες μορφές εναλλακτικές δραστηριότητες.  
      Ο Αστακός έχει μία γραφικότητα που πηγάζει μέσα από την αρχιτεκτονική του μέρος, η οποία χαρακτηρίζεται από τις όμορφες αυλόπορτες των αρχοντικών, τα μαντεμένια σκαλιστά μπαλκόνια και τα διώροφα στο λιμάνι.  Όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια εικόνα σαν πίνακας ζωγραφική στο γραφικό λιμανάκι.

     Η Πάλαιρος, από την άλλη μεριά, είναι ένα υπέροχο παραθαλάσσιο μέρος, με μία απέραντη αμμουδιά και ένα γραφικό λιμανάκι, με θέα το Μεγανήσι και την Λευκάδα.  Ο Αστακός και η Πάλαιρος αποτελούν το συνδετικό κρίκο της Ακαρνανίας με τα Επτάνησα και φημίζονται για τους δεκάδες απόμακρους κολπίσκους και τις πανέμορφες δαντελωτές παραλίες.

http://www.patrasevents.gr/


7 σχόλια:

  1. Πατάω το play και εγώ να δω λίγο Αστακό και Πάλαιρο, και βλέπω 3 μηχανές σε όλη την διάρκεια του video, στον δρόμο ανάμεσα στον Μύτικα και την Πάλαιρο. Αντί για την περιγραφή των χωριών θα έπρεπε να κάνετε περιγραφή των μηχανών αφου αυτές είναι το θέμα. Άντε και λίγο Μύτικα που είναι και ο μοναδικός που αχνοφαίνεται σε κάποια πλάνα και δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στο κείμενο.

    Κατά τα άλλα ωραίo το βίντεο από ψηλά αλλά μάλλον είναι για διαφήμιση της ομάδας droneworx και όχι του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, μα πες τα. Αναφέρουν στο μεταξύ την μετριότατη Ζαβέρδα (Πάλαιρο) και τον μετριότατο Αστακό κι όχι τον Μύτικα που είναι πανέμορφος και ξεχωριστός λόγω μορφολογίας, ειδικά από ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χαλαρώνεις λίγο με αυτήν την ξεχωριστή ομορφιά του Μύτικα ???
      Μετριοτατε...

      Διαγραφή
  3. Η ομορφιά της παλαιρου είναι ασύγκριτη! Μακράν το ωραιότερο χωριό της αιτωλοακαρνανιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε όλοι τον τοπικισμό δίχως όρια!Συνεργασία χρειάζεται και σεβασμός στην μοναδικότητα κάθε χωριού είτε αυτό έχει θάλασσα είτε όχι!Μόνο έτσι δικός μας τόπος θα αναπτυχθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η παλαιρος ηταν ωραια αλλα εγινε το αστερι τις Αιτ/νιας ΓΙΑΤΙ? κοιτανε μπροστα τα κεφαλια του τοπου οχι να την καταστρεψουν οπως κανουνε με τον ΑΣΤΑΚΟ τα δικα μας κεφαλια .Ηρθε ΠΑΣΧΑ και η βρωμια και τομαυρο χαλι στο αποκορηφομα.ΠΩΣ να ερθει κοσμος? να κανουν τι? στα πανακριβα δωματια η στο οτι θα πλενοντε μια φορα τη βδομαδα .ΟΥΤΕ και οι ιδιοι οι Αστακιωτες δεν ερχονται πλεον. ΕΝΑΣ ΑΣΤΑΚΙΩΤΗΣ.......ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ......ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα ζαβερδιανος υα σ πω οτι χαλι μαύρο ειμαστε κ μεις. Προβατα τα κεφαλια του τοπου μας

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο