Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Μόλις κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) το βιβλίο της Ευδοκίας Μισουρίδου «Νοσηλευτική Eξαρτημένων Aτόμων»

        Μόλις κυκλοφόρησε σε ηλεκτρονική μορφή (e-book) από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών το βιβλίο της Ευδοκίας Μισουρίδου «Νοσηλευτική Eξαρτημένων Aτόμων». 
      Η συγγραφέας, καθηγήτρια  εφαρμογών Ψυχικής Υγείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας, είναι σύζυγος του συμπατριώτη μας εκπαιδευτικού και συγγραφέα Αντώνη Βασιλείου, ο οποίος κατάγεται από τα Όχθια. 
     Το βιβλίο αφορά το θέμα των εξαρτήσεων από ψυχοδραστικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ. Αποτελείται από 13 κεφάλαια και 13 αντίστοιχες θεματικές παρουσιάσεις με διαφάνειες (power point) οι οποίες συνοψίζουν τα βασικά σημεία του κάθε κεφαλαίου. 
    Απευθύνεται σε νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι συναντούν συχνά στην κλινική τους πρακτική άτομα τα οποία κάνουν χρήση ή κατάχρηση ψυχοδραστικών ουσιών. Το διδακτικό αλλά όχι στερεότυπο ύφος του βιβλίου είναι πρωτότυπο, άμεσο, πλαισιώνεται από ενδιαφέρον αυτοβιογραφικό υλικό εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους ενώ η γλώσσα είναι απλή και κατανοητή ώστε και ο απλός αναγνώστης να μπορεί να ενημερωθεί για το καίριο θέμα της προσέγγισης των συγκεκριμένων ατόμων. 
      Όποιος ενδιαφέρεται να διαβάσει το βιβλίο μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν από την ιστοσελίδα:

Οδηγίες περιήγησης: Πηγαίνουμε στο κάτω μέρος της σελίδας, στην οποία μας οδηγεί ο σύνδεσμος, όπου υπάρχει ο τίτλος «Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο».....



Πατάμε την επιλογή  «κατεβάστε» από τη δεύτερη σειρά όπου γράφει “Electronic Publication” (όχι από την πρώτη όπου γράφει “Adobe PDF”). 
   Για να δείτε το εκπαιδευτικό υλικό (power point) θα πάτε στο τέλος του κάθε κεφαλαίου, όπου γράφει «Οι διαφάνειες του κεφαλαίου  βρίσκονται στην ακόλουθη σελίδα στον Ελληνικό Συσσωρευτή Ακαδημαϊκών Ηλεκτρονικών Βιβλίων του ΣΕΑΒ» και θα επιλέξετε κάθε φορά τον αντίστοιχο σύνδεσμο (σελίδα).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο