Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι Δήμοι στηρίζουν με αλληλεγγύη τους πρόσφυγες

Αλληλέγγυοι στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος δηλώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι, το ΤΕΕ και οι φορείς, όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια της δεύτερης σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κυρίως όσον αφορά την εξεύρεση χώρων προσωρινής στέγασης προσφύγων, τόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, όσο και οι Δήμαρχοι εξέφρασαν την βούλησή τους να υποστηρίξουν οικογένειες Σύρων προσφύγων εφόσον, αφενός αυτό ζητηθεί από την κυβέρνηση, η οποία έχει και την ευθύνη και τον πρωταρχικό λόγο επιλογής των σημείων που θα δημιουργηθούν αυτοί οι χώροι, και αφετέρου επιτυγχάνεται κοινωνική συναίνεση και συνοχή......

Παράλληλα στη σύσκεψη, μετά και την επίσημη εγκατάσταση Σύρων προσφύγων στη Μυρσίνη Π.Ε. Ηλείας, κατατέθηκε μία ακόμη πρόταση, η οποία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Πρόκειται για τον χώρο πρώην ΚΑΦΚΑ – νυν ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Αιτωλοακαρνανίας που εδράζεται στην Αμφιλοχία, το οποίο διαθέτει τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές και τον εξοπλισμό και με την ταυτόχρονη αναβάθμιση της λειτουργίας του μπορεί να φιλοξενήσει κυρίως πρόσφυγες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, καθώς και μέλη των οικογενειών τους.
«Θα βρισκόμαστε σε διαρκή και στενή συνεργασία προκειμένου να βλέπουμε πως εξελίσσεται το ζήτημα, ενώ συχνά θα πραγματοποιούνται συναντήσεις, όταν χρειάζεται ώστε να δίνουμε λύσεις στα τυχόν προβλήματα που θα παρουσιάζονται» κατέληξε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Ποιοι συμμετείχαν στη σύσκεψη
Στη σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Οικονομικών Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Υφαντής, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Γιώργος Φαλτσέτος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, διευθυντές και στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Επιπλέον, συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμης Κοτζιάς, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Πηνειού Αλέξης Καστρινός, αντιδήμαρχοι, στελέχη και αιρετοί από όλους του Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, εκπρόσωποι βουλευτών και Συλλόγων κ.α.




2 σχόλια:

  1. το δημο ακτιου βονιτσας τον εκπροσωπησε μονο ο προεδρος της παλαιρου οπως φαινεται στις φωτογραφιες? παραγκωνισμος αντιδημαρχων και δημοτικων συμβουλων???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί ανυσηχεις φίλε το Δήμο Ξηρομέρου κανείς.Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος είναι απών από όλες τις συναντήσεις των αιρετών.Συμετειχε όμως στις καρναβαληκες εκδηλωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο