Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σεμινάριo κινηματογραφικής έκφρασης

Σεμινάριο κινηματογραφικής έκφρασης με εξειδίκευση στον τομέα του «Ντοκιμαντέρ» υλοποιεί  η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου με την επιμέλεια του σκηνοθέτη και καθηγητή κινηματογράφου κ. Νώντα Σαρλή.
 Τo σεμινάριo κινηματογράφου αρχίζει τον Φεβρουάριο  και θα διαρκέσει  έως τον Ιούνιο  2016 και  θα εισάγει τους συμμετέχοντες στο «μαγικό κόσμο»  της έβδομης τέχνης, με τέτοιο τρόπο ώστε στο τέλος να παραχθεί μία ταινία!....

 Επίσης θα δώσει σε όλους τους συμμετέχοντες τις απαραίτητες εμπειρίες και γνώσεις ώστε να μπορούν να λειτουργούν σαν «καλοί θεατές», ή ακόμα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν σε όλους οι νέες τεχνολογίες, να μπορούν να εκφραστούν, έστω ερασιτεχνικά, μέσα από το συγκεκριμένο κινηματογραφικό είδος.
 Τα γνωστικά αντικείμενα του σεμιναρίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Α) Μαθήματα κορμού (Ιστορία κινηματογράφου – Αισθητική κινηματογράφου – Βασικές αρχές σεναριακής γραφής). 
 Β) Εργαστήρια (σκηνοθεσίας και ντοκιμαντέρ) με ομαδική πρακτική άσκηση πάνω σε θέμα  που σχετίζεται με την πόλη του Αγρινίου, με στόχο να προκύψει μέσα από τα εργαστήρια αυτά μια ολοκληρωμένη ταινία, έργο όλης της ομάδας που θα συμμετέχει στο σεμινάριο.
 «Ο εμπλουτισμός των δράσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου είναι στις βασικές προτεραιότητες μας και τον κάνουμε πράξη με τη δημιουργία  μιας ακόμη κοιτίδας καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και εκπαίδευσης» σημειώνει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ.Μαρία Παπαγεωργίου.
 Στο  σεμινάριο μπορούν  να συμμετάσχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου ( όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εγκυκλοπαιδική άποψη για το θέμα του ντοκιμαντέρ σαν αυτόνομο είδος κινηματογραφικής έκφρασης κ.α), παρέχονται εντελώς δωρεάν και  θα απονεμηθούν ανάλογα διπλώματα, μετά την ολοκλήρωσή του. Το σεμινάριο  θα ξεκινήσει την Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 στο κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος.

*Το πρόγραμμα  των μαθημάτων θα ανακοινώνεται κάθε φορά στην ομάδα του σεμιναρίου από τον κ. Ν. Σαρλή.


Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής στο 26410 55655 ( κ.Μπαλάσκα Χριστίνα)   -  email : politismos@agrinio.gr  έως την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο