Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

EΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό πυροβολικό κτύπησε τουρκικές χερσαίες βάσεις - Οι πρώτες ρωσικές οβίδες που κτυπούν τουρκικό έδαφος μετά τον Α'ΠΠ (video)

ΠΥΡΑΥΛΟΙ SCUD B KAI C ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ
του Βασίλη Καπούλα
Μία ρωσική πυροβολαρχία με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. μαζί με μία μοίρα συριακού πυροβολικού κτύπησε πριν λίγο συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων μέσα στο τουρκικό έδαφος, ενώ κοινοποιήθηκε ότι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Scud B και C στοχοποίησαν τουρκικές βάσεις και θα εξαπολυθούν από την στιγμή που υπάρξει μείζονα τουρκική επιθετική κίνηση στο συριακό έδαφος!

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ το ρωσικό πυροβολικό "έπληξε θέσεις του τουρκικού Στρατού" σε απάντηση του τουρκικού βομβαρδισμού με .................
πυροβολικό των κουρδικών θέσεων στην Azaz και κατά του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια.

Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να καλύψουν τους ισλαμιστές που υποχωρούσαν από το χωριό Ruuysat ενώ στο βίντεο που θα δείτε έβαλαν ξανά και κατά θέσεων των Κούρδων στην Azaz.

Πριν λίγο η Δαμασκός τόνισε πως η Τουρκία με το πυροβολικό της υποστηρίζει ευθέως τις τρομοκρατικές ομάδες.

"Το σφυροκόπημα μέσα στο έδαφος της Συρία από τουρκικό πυροβολικό είναι άμεση υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων και μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού τους" ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας ενώ τονίζει πως ενημερώθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν τον οποίο και καλεί "να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και να τελειώσει τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος".

Παράλληλα, ο Μ.Άσαντ έδωσε εντολή να στοχοποιηθούν τουρκικές θέσεις εισβολή με Scud Β και C. Πρόκειται για το σύστημα πυραύλων 9K72 «Elbrus», γνωστό ως SS-1C Scud Β, που ανήκει στην κατηγορία των τακτικών πυραυλικών συστημάτων.

Παρόλη τη μεγάλη "ηλικία" του παραμένει σοβαρή απειλή για ναυτικές ή αεροπορικές βάσεις.

Οι πύραυλοι διαθέτουν μια κεφαλή που ζυγίζει περίπου έναν τόνο και διαθέτουν βεληνεκές 300 χλμ με ακρίβεια 450 m.

Ο συριακός στρατός διαθέτει στο οπλοστάσιο του περίπου 300 πυραύλους Scud Β και Scud C, ωστόσο οι πύραυλοι που φέρεται να  προμηθεύτηκε ανήκουν στην τέταρτη γενιά ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές 700 χλμ!

Ταυτόχρονα για πρώτη φορά 10 τουρκικά F-16C βρέθηκαν απέναντι σε  δύο Su-35S, δύο Su-30SM και δύο ΜiG-29SMT τα οποία περιπολούσαν σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκοσυριακά σύνορα!

Φυσικά παρά την φαινομενική αριθμητική υπεροχή, φυσικά, ήταν θέμα λίγων λεπτών η κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών: Αρκούσαν τα τέσσερα Su-35S και Su-30SM  για να καταστραφεί το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών, πριν καταλάβουν τι τα κτύπησε... 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία τουλάχιστον μηχανοκίνητη ταξιαρχία του σαουδαραβικού Στρατού εξοπλισμένη με 90 τεθωρακισμένα οχήματα μετακινήθηκε στα ιρακινά σύνορα. Αυτή η δύναμη θα γίνει ο πυρήνας μιας κοινής δύναμης της οποίας θα ηγείται η Σ.Αραβία και θα υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Συρία.

Για το λόγο αυτό μεγάλες ιρακινές δυνάμεις και δυνάμεις της ιρακινής πτέρυγας της Χεζμπολάχ μετακινήθηκαν στα σύνορα!

Ταυτόχρονα δύο τουρκικές μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και μια Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων έχουν λάβει θέσεις μάχης βόρεια των συνόρων.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει σε πρώτη φάση 30.000 στρατό με πυροβολικό για να ελέγξει μία λωρίδα μήκους 30 χλμ από την Τζαραμπλους δυτικά προς την Azaz δημιουργώντας μια "ζώνη ασφαλείας".

Η δεύτερη τουρκική Στρατιά που είναι υπεύθυνη για την άμυνα της νοτιοδυτικής Τουρκίας έχει την βάση της στην Malatya ενώ υπό την διοίκηση της έχει 100.000 στρατιώτες.

Η Στρατιά αποτελείται από τρία Σ.Σ., το 4ο, 6ο και 7ο τα οποία έχουν τις ακόλουθες μονάδες:

Την 3η Μεραρχία Πεζικού, την 28η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, την 58η Ταξιαρχία πυροβολικού, την 1η, 2η και 3η Ταξιαρχία Καταδρομών, την 5η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία,την 39η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, το 106 Σύνταγμα Πυροβολικού, τη 34η Ταξιαρχία Συνόρων, την 16η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο Ντιγιάρμπακιρ, την 20η τεθωρασκιμένη Ταξιαρχία, την 70η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, την 172 τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, την 2η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, την 6η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, το 107 Σύνταγμα Πυροβολικού.

Είναι ακόμη άγνωστο ποιες άλλες μονάδες από τις υπόλοιπες τουρκικές Στρατιές έχουν διατεθεί στην διοίκηση της 2ης Στρατιάς.

Τα δύο σενάρια:

Αν ο συριακός Στρατός και οι δυνάμεις Ιρανών, Ρώσων, Κούρδων και Χεζμπολάχ δεν απωθήσουν τον τουρκικό Στρατό από τη Συρία τότε η Τουρκία θα ενισχύσει την παρουσία της στα κατεχόμενα εδάφη και θα τα χρησιμοποιήσει για να λάβει αεροπορική κάλυψη και ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ στον τομέα των πληροφοριών. Σε αυτή την περίπτωση η σύγκρουση μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

Αν ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του αποκρούσουν την τουρκική εισβολή τότε το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει την τραγική γι αυτόν πραγματικότητα ότι η Συρία είναι 100% στα χέρια Άσαντ, Ιρανών και Ρώσων. Αυτό θα αποτρέψει τον παγκόσμιο πόλεμο.

Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Ρωσία, η Σ.Αραβία και η Τουρκία θα ενισχύσουν την παρουσία τους στο Ιράκ και θα το χρησιμοποιήσουν ως προπύργιο για να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Συρία ενώ ταυτόχρονα η Ουκρανία μέσω της συμμαχίας με Τουρκία θα προβεί σε συνεχόμενες προκλήσεις.

Το ίδιο θα πράξει και η Σ.Αραβία στην Κεντρική Ασία με κύριο στόχο το Ιράν.
πηγή: http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο