Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης: Ασφαλτόστρωση δρόμου Πρόδρομος προς Γουριώτισσα

Νέα οδικά έργα συντήρησης και παρεμβάσεις σε εξέλιξη στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ: Συνέχιση της ασφαλτόστρωσης του οδικού τμήματος από το τοπικό διαμέρισμα Προδρόμου και προς την 33ης επαρχιακή οδό

-Υπενθυμίζεται ότι με τα μηχανήματα του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας έχουν γίνει παρεμβάσεις: Κατούνα-Περγαντί- Κονοπίνα- Κομποτή.
-Επίσης έγινε αποκατάσταση λάκκων με ψυχρά άσφαλτο στους οδικούς άξονες: -Βόνιτσα- Μοναστηράκι, -Πλαγιά - Περατιά,-Αστακός- Μύτικας -Βασιλόπουλο- Βελά, -Χρυσοβίτσα- Πρόδρομος.

     Υπεγράφησαν χθες, Τετάρτη 10-02-2016, από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ.Χ. Σταρακά, οι συμβάσεις δύο ακόμη σημαντικών έργων για το οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας. 
    Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση της 33ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα από διασταύρωση Ε.Ο. έως Πρόδρομο, έτους 2013-2014», με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και «Συντήρηση της 19ης Επαρχιακής Οδού στο τμήμα Δρυμώνα-Νεροσύρτη, έτους 2013-2014»,με προϋπολογισμό επίσης 200.000,00 ευρώ.
        Τα παραπάνω έργα  θα συμβάλλουν  στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου του Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας και αποτελούν αναγκαίες παρεμβάσεις για την άρση της επικινδυνότητας των συγκεκριμένων οδών. 
       Στο φυσικό αντικείμενο του πρώτου έργου περιλαμβάνεται η συνέχιση της ασφαλτόστρωσης του οδικού τμήματος από το τοπικό διαμέρισμα Προδρόμου και προς την  33ης επαρχιακή οδό ενώ, παράλληλα, θα εκτελεσθούν εργασίες καθαρισμού τάφρων, κατασκευή σωληνωτών οχετών, οδοστρωσία, ασφαλτικά και σήμανση κάθετη και οριζόντια...........  



     Στο φυσικό αντικείμενο του δεύτερου έργου περιλαμβάνεται παρέμβαση στο οδικό τμήμα Δρυμώνα – Νεροσύρτη της 19ης Επαρχιακής Οδού και εκτέλεση εργασιών διαπλάτυνσης της οδού με εκβραχισμούς, διάνοιξη τάφρων, καθώς και κατασκευή σωληνωτών αγωγών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσπελασιμότητα της οδού.
       Η χρηματοδότηση των έργων έχει εξασφαλιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.   
     Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Χ. Σταρακά δήλωσε σχετικά: «Έχουμε την ευθύνη ενός τιτάνιου έργου που είναι η συντήρηση του μεγαλύτερου οδικού δικτύου που έχει Περιφερειακή Ενότητα στη χώρα, παράλληλα με ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο που έχει διαρκή ανάγκη παρεμβάσεων. Παρά τις δύσκολες εποχές για τα οικονομικά της χώρας είμαστε εκεί για να συνεργαστούμε με τους δήμους και να λύσουμε προβλήματα που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Τα έργα συντήρησης έχουν μεγάλη σημασία για το οδικό μας δίκτυο, ενώ τα μηχανήματά μας παρεμβαίνουν όπου υπάρχει ανάγκη. Οι καιρικές συνθήκες θα δυσκολέψουν τις επόμενες μέρες και αναμένεται να έχουμε και πάλι αρκετή δουλειά».

     Υπενθυμίζεται ότι με τα μηχανήματα του μηχανολογικού εξοπλισμού της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας έχουν γίνει, εντός του Ιανουαρίου, παρεμβάσεις εξασφάλισης της βατότητας των οδών καθώς και εκχιονισμοί στα επαρχιακά  οδικά τμήματα της ορεινής Ναυπακτίας, Τριχωνίδας, Ξηρομέρου και Βάλτου: 
-Σίμο- Ελευθέριανη- Άγιο Δημήτριο- Πλάτανο-Αχλαδόκαστρο- Χάνι Λιόλιου- Καστανιά.
-Ρίγανη- Φαμίλα- Ελευθέριανη.
-Καλλιθέα- Λαμπίρι - Στριγανιά - Χαλίκι - Όρια Νομού
-Αμπέλια- Χούνη- Άγιο Βλάση- Κυπάρισσο.
-Κατούνα-  Περγαντί- Κονοπίνα- Κομποτή  

Ακόμη έχουν γίνει παρεμβάσεις  σε χείμαρρους των περιοχών Στράτου,  Λεπενού, Χούνης  και Αγίου Βλασίου, ενώ επιπλέον έχουν συσταθεί δύο συνεργεία αποκατάστασης λάκκων με ψυχρά άσφαλτο στους  οδικούς άξονες 
-Καστράκι- Μπαμπαλιό – Εμπεσός- Αγρίδι  και Εμπεσός- Περδικάκι- Βρουβιανά.  
-Καλλιθέα – Λαμπίρι- Όρια Νομού 
-Βόνιτσα- Μοναστηράκι 
-Πλαγιά - Περατιά
-Αστακός- Μύτικας 
-Βασιλόπουλο- Βελά 
-Δουνέικα -Γέφυρα Βλαχομάνδρας
-Αιτωλικό- Γουριά – Ιθωρία- Σταμνά
-Ζευγαράκι- Κάτω Μακρυνού
-Χρυσοβίτσα- Πρόδρομος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο