Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Νεκροί οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, χειριστές του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Κίναρο

      Το ελικόπτερο μετείχε στην άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16» και το στίγμα του χάθηκε στις 3 τα ξημερώματα δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού - Επιστρέφει εσπευσμένα ο Καμμένος

     Νεκροί εκτιμάται ότι είναι οι τρεις έλληνες αξιωματικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο κατέπεσε στη νήσο Κίναρο κατά την διάρκεια άσκησης. Ωστόσο το υπουργείο συνεχίζει την έρευνα για την ανεύρεση των τριών μελών του πληρώματος.
     Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας στο ελικόπτερο επέβαιναν ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου........



   Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, διευκρίνισε ότι ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για νεκρούς.
   «Όταν θα τους βρούμε θα μπορούμε να μιλήσουμε» είπε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σε ερώτηση για το αν είναι νεκροί οι τρεις χειριστές.
     «Δεν μπορώ να πω καν συλλυπητήρια στις οικογένειες γιατί δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην περιοχή. Η περιοχή που εντοπίστηκαν τα συντριμμια είναι πολύ αποκρημνη» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
    Το στίγμα χάθηκε στις 2:45, ενώ θερμικό ίχνος εντοπίστηκε στις 4:40 τα ξημερώματα βόρεια της Κινάρου σε απόκρημνη περιοχή.
   Στις 7:01 υπήρξε και οπτική επαφή με συντρίμμια του ελικοπτέρου.
    Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στα πλαίσια άσκησης που διεξάγεται στην περιοχή και η τελευταία φορά που έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου,  δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
    Εντωμεταξύ εσπευσμένα επιστρέφει στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
     Νωρίτερα ο υπουργός έγραψε στο Twitter για τις πληροφορίες περί ανεύρεσης σορών: «Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σωρών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών». 

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο