Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Έφυγε και το τελευταίο τρακτέρ από το μπλόκο στο Κεφαλόβρυσο: «Τα άρματα πάντα έτοιμα!»

    

    Λήξη των κινητοποιήσεων των αγροτών στην Αιτωλοακαρνανία, τουλάχιστον σε επίπεδο μπλόκων σε δρόμους  σήμανε χθες με την αποχώρηση των  τρακτέρ από τον κόμβο του Κεφαλόβρυσου το μεσημέρι. Έχει απομείνει ένας μικρός αριθμός που θα αποχωρήσει σήμερα το πρωί.

      Οι αγρότες επέστρεψαν στα χωριά τους, δηλώνοντας πως παραμένουν σε ετοιμότητα, μιας και θα πρέπει οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού να μετουσιωθούν σε νομοσχέδιο, που πρώτα όμως θα πρέπει να έχει και την έγκριση του κουαρτέτου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων…....



     Παράλληλα υπάρχει και ικανοποίηση για την μαζικότητα αλλά και την μαχητικότητα που επιδείχθηκε στις κινητοποιήσεις των αγροτών στην περιοχή  όλες τις προηγούμενες εβδομάδες από τις 22 Ιανουαρίου. Μεταξύ άλλων έγιναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στην ΔΟΥ Αγρινίου, τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο Μεσολόγγι, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο, αλλά και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.
     Να σημειωθεί πως αγρότες από το Κεφαλόβρυσο παρέστησαν σήμερα και στο  συλλαλητήριο του Κιλελέρ, αφού όπως είναι γνωστό , ανήκουν στην ομάδα των 69 μπλόκων στα οποία ηγήθηκε το μπλόκο της Νίκαιας και ο Β. Μπούτας.
    «Ή μάχη αυτή τελείωσε αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται!!! Τα άρματα τα έχουμε πάντα έτοιμα!» σημειώνουν σε χθεσινοβραδινή τους ανάρτηση στο  facebook οι εκπρόσωποι του μπλόκου, που μάλιστα δέχτηκαν  και την επίσκεψη… φουστανελάδων από την περιοχή! Συγκεκριμένα νεαροί που  συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Μάχης του Ντολμά στο Αιτωλικό και που παράλληλα ήταν ενεργοί  στην κινητοποίηση στο Κεφαλόβρυσο, δεν παρέλειψαν το βράδυ του Σαββάτου να περάσουν και από εκεί!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
  Μετά απο 40 μέρες στο δρόμο, με πρωτόγνωρη συμμετοχή απο αγρότες, φορείς, συλλόγους και συμπολίτες μας από όλο τον Νομό, η συνέλευση του Μπλόκου Κεφαλοβρύσου, σε συντονισμό με τα Μπλόκα της Πανελλαδικής Επιτροπής που συναντήθηκε σήμερα στο Κιλελέρ, αποφάσισε για την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 το πρωί, την αποχώρηση των αγροτικών μηχανημάτων από τον Κόμβο Κεφαλοβρύσου.
     Ο πολυήμερος κοινός αγώνας ένωσε όλο τον αγροτικό κόσμο και μας έκανε πιο σοφούς, πιο δυνατούς. Η κυβέρνηση πλέον θα πρέπει να το σκεφτεί παρά πολύ πριν φέρει για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο που είχε εξαγγείλει πριν από 2 μήνες . Να είναι σίγουροι ότι οπότε χρειαστεί όλοι μαζί θα ξαναβγούμε στο δρόμο.
    Η αποχώρηση μας από το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι ηττηθήκαμε ή ότι ο αγώνας τελείωσε. Το αντίθετο μάλιστα! Φεύγουμε από το Μπλόκο με ψηλά το κεφάλι, νικητές μιας και τους ανατρέψαμε τα σχέδια και ενωμένοι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τις απαραίτητες αλλαγές στον πρωτογενή τομέα που θα βοηθήσουν την χώρα να βγει από την κρίση και εμάς να δουλεύουμε στη γη μας με αξιοπρέπεια.
     Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που μας συμπαραστάθηκαν ηθικά και ουσιαστικά όλο αυτό το διάστημα, αλλά και όλη την κοινωνία που αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα των κινητοποιήσεων έδειξε υπομονή και ανοχή όλο αυτό το διάστημα. Ο αγώνας συνεχίζεται …

 http://www.agriniopress.gr/



4 σχόλια:

  1. ΠΗΓΑΊΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΡΓΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΈΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΏΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ΚΛΕΙΣΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε φυσικα κ θα ανοιγαν τα μπλοκα...μπαινει ο μαρτης αυριο, πρεπει να πανε στα χωραφια τους....πονηρος ο βλαχος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι βολεμενοι δημοσιοθεσιτες ωραια σχολια γραφουν, ολο χολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς 9.31
    Ο κόσμος εχει καταλάβει τα παιχνιδάκια που παίζουν οι αγρότες τοσο καιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο