Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Στο Μοναστηράκι Βόνιτσας τα λείψανα του ήρωα στρατιώτη Δημήτρη Τσούκα που έπεσε στην Κύπρο

     Με τιμές ήρωα θα γίνει η τελετή ταφής, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, στις 11:00 το πρωί,  στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, του ήρωα στρατιώτη Δημήτρη Τσούκα που έπεσε στην Κύπρο. 

       Τα οστά του ήρωα στρατιώτη Δημήτρη Τσούκα που έχασε τη ζωή του για την ελευθερία της Κύπρου το 1965, θα επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Μοναστηράκι Ακτίου Βόνιτσας μετά από 51 ολόκληρα χρόνια και θα ενταφιαστούν μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στο κοιμητήριο του χωριού, ενώ στρατιωτικό άγημα θα αποδίδει τιμές.
      Ο Δημήτρης Τσούκας, στρατιώτης της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου απήχθη κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του και εκτελέστηκε από εξτρεμιστές Τουρκοκύπριους, στις 3 Φεβρουαρίου 1965. Τα λείψανά του βρέθηκαν στη τοποθεσία του τουρκοκυπριακού χωριού Χαμίτ Μάνδρες στις παρυφές του Πενταδακτύλου......



    Τα οστά του Δημήτρη Τσούκα και άλλων έξι Ελλήνων αγνοουμένων στρατιωτικών που έπεσαν στην Κύπρο στα πολεμικά επεισόδια με τους Τούρκους, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA όταν εντοπίστηκαν σε ομαδικούς τάφους και παραλήφθηκαν σε ειδική τελετή στη Λευκωσία που έγινε πριν από λίγες ημέρες από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη τον Α΄υπαρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο Δημήτρη Θωμαΐδη και 18 συγγενικά πρόσωπα των αγνοουμένων.


1 σχόλιο:

  1. μεσα στους επτα πεσοντες ειναι και ο αδερφος του συγχορεμενου πατερα μου που εφυγε απο την ζωη το 1998 με τις λεξεις "παω να συναντησω τον αδερφο νου για να μου πει που βρισκονται τα οστα του θαμενα"
    Και τωρα να η μεγαλη στιγμη. Ερχετε στο χωριο του, οπου γεννηθηκε και μεγαλωσε. Μετα απο μισο αιωνα.
    Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους που βοηθησαν σε αυτο το ιερο εργο.
    κουραγιο σε οσους δεν μπορεσαν να παρουν ακομα θετικες απαντησεις για τους δικους τους αγνοουμενους. Μην το βαζετε κατω, θα βρεθουν ολοι οι πεσοντες και θα επαναπατριστουνε στον χωρο καταγωγης τους.
    Ειναι ολοι τους ΗΡΩΕΣ.
    ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ. ΑΜΗΝ
    Τσουκα Θεοδωρα (Απο Dachau Γερμανια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο