Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ: Ο γυμναστής του ιστορικού Ακαρνανικού Φυτειών

Γράφει ο: Δημοσθένης Κουτσομπίνας

        Ο Χρήστος Μπενέκος είναι από φέτος ο υπεύθυνος για την πολύ καλή φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Ακαρνανικού Φυτειών, καθώς αποτελεί άριστος γνώστης του αντικειμένου του, παρουσιάζοντας στο πρωτάθλημα μια καλογυμνασμένη νέα ομάδα με σταθερότητα και  πολλά τρεξίματα. 
   Άλλωστε δεν είναι τυχαία η καθολική αναγνώρισή του από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές που εκφράζονται με θαυμασμό και αφοσίωση στο έργο και στις μεθόδους προπόνησής του. Ο Ακαρνανικός Φυτειών δείχνει φέτος φρέσκος στον αγωνιστικό χώρο, με πολλές δυνάμεις κι ένα μεγάλο μερίδιο της φετινής αγωνιστικής εικόνας των Φυτειωτών, της ανάκαμψης της ομάδας, οφείλεται στον γυμναστή Χρήστο Μπενέκο.

Μικρό βιογραφικό: 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ: Ένας αξιόλογος άνθρωπος. Γεννήθηκε το 1956 κατάγεται από τις Φυτείες Ξηρομέρου, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ο Χρήστος το 1981 πήρε το τίτλο ‘’Πρωταθλητής Ελλάδος’’ στο άθλημα της πάλης και ως τιμής ένεκεν εντάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα. 
    Για αρκετά χρόνια υπηρέτησε στο Τμήμα Αθλητισμού του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς ήταν και μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ελληνορωμαϊκής Πάλης και της Εθνικής  Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας. 
       Το 1984 έγινε Πρωταθλητής Α΄ κατηγορίας της  Άρσης Βαρών. Τον επόμενο χρόνο, το  1985 του χορηγήθηκε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Προπονητή Αρσης Βαρών  από τη Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς έγινε και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Φιλάθλων Βαρέων Αθλημάτων  για τα επόμενα 13 χρόνια..............



     Το 1987 και για 4 χρόνια ήταν Διεθνής  Διαιτητής Πάλης Α’ κατηγορίας Ελλάδος. Το 1989-1998 ήταν προπονητής άρσης βαρών στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Α.Ο (με την καλύτερη διάκριση  Ολυμπιονίκη παγκοσμίου πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης), την ίδια χρονιά ήταν και μέλος Επιτροπής Αθλητισμού του Α.Σ.Α.Ε.Δ και εκπρόσωπος Βαρέων Αθλημάτων. 
       Το 1996 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Διαχρονικών Αθλητών της  Άρσης βαρών, όπου το 1997 κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσμιο  πρωτάθλημα που έγινε στην Πολωνία και την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Αυστρία
      Τέλος το 2000 κατέκτησε την 1η θέση Ευρωπαϊκού πρωταθλητή της  άρσης βαρών Διαχρονικών Αθλητών που έγινε στην Κεφαλονιά. 
       Σήμερα είναι γυμναστής στην ομάδα  του χωριού μας ‘’Ακαρνανικός Φυτειών’’, όπου και βλέπουμε και ακούμε ότι τα πηγαίνει πολύ καλά με όλους αλλά και οι παίχτες είναι ευχαριστημένοι με τη δουλειά  που γίνεται
       Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Χρήστος βοηθάει  τα παιδιά και την ομάδα  ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ, και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια για όλα όσα έχει κάνει στην πορεία του.



3 σχόλια:

  1. Φαντασου να μην ηταν γυμνασμενοι ποσα θα τρωγανε απο το μυτικα; συνεχιστε τη δουλεια και αφηστε τα βιογραφικα το αποτελεσμα θα φανει στο γηπεδο...ο πανμβρακικος περιμενει την κυριακη και ειναι ξεκουραστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγαλε και αλλο δηλιτηριο φιλε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. file 12.49 malon den kseris apo mpala.o gymnastis se mia omada den exi kamia doylia sto pos paizh oi omada.ayto eine doylia toy PROPONITI o gymnastis eythinete gia tin fysiki katastasi ton pexton.kai nomizo oti se ayto eine para poli kala h omada.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο