Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Αγανάκτηση και οργή από τους συνταξιούχους του Ο.Γ.Α για τη μειωμένη σύνταξη

      Αγανάκτηση και οργή επικρατεί σε μεγάλο αριθμό συνταξιούχων του ΟΓΑ, στην περιοχή πού σήμεραν είδαν να τους αποδίδεται η σύνταξη τους μειωμένη κατά 12-16 ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
      Οι πιο  πολλοί που δεν γνώριζαν τι είχε ψηφισθεί τον Αύγουστο ρωτούσαν τους ταχυδρομικούς διανομείς ή τους υπαλλήλων των τραπεζών για τα αιτία της περικοπής και κυρίως αν θα υπάρξει και νέα τους επόμενους μήνες.
      Μάλιστα υπολόγιζαν ότι η ετήσια μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ θα αγγίξει το ποσό των 200€.
     Στο μεταξύ πρόταση η μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ να «τρέξει» με 8% αντί για 4% προκειμένου να μην υπάρξει αύξηση στις εισφορές των αγροτών φαίνεται ότι επεξεργάζεται το αρμόδιο υπουργείο......



   Στόχος είναι με τον τρόπο αυτό να μην επιβληθεί και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το νέο Μνημόνιο.
    Παράλληλα φαίνεται να «κλειδώνει» η λογική των ενιαίων όρων για παλαιούς – μέχρι το 1992 – και νέους – μετά το 1993 – ασφαλισμένους.
    Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι μέσα από τις αλλαγές αυτές να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσα από περικοπές στις νέες συντάξεις ώστε να είναι μικρότερο και το ψαλίδι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ήδη συνταξιούχους.

http://www.agriniotimes.gr

1 σχόλιο:

  1. H ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΚΑΚΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο