Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σίφουνας ο Αίολος. 86-60 το Άργος Ορεστικό.



Κείμενο, φώτο:Πολύζος Βασίλης
Με το δεξί ξεκίνησε  τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του ο Αίολος Αστακού στην Β' Εθνική Κατηγορία. 
Συνέτριψε πριν από λίγο στο Κλειστό της Βόνιτσας το Άργος Ορεστικό με 86-60, δείχνοντας παράλληλα τις προθέσεις του για το ποιος θα είναι το αφεντικό στον όμιλο.....

 Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα τώρα, η ομάδα του Αστακού μπήκε πιο δυνατά και πήρε από την αρχή κεφάλι στο σκορ. Και όταν κάποιες στιγμές οι αντίπαλοι πλησίαζαν την λύση έδινε πότε το περιφερειακό σουτ και πότε οι ψηλοί μέσα από το καλάθι. Έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε μπροστά τον Αίολο με 37-30.
 Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Άργους Ορεστικού μείωσε πιο πολύ αλλά στην συνέχεια η πολύ καλή και σφιχτή άμυνα του Αίολου είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά φτάνοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στο σημείο αυτό ο Αίολος έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, κέρδισε τις εντυπώσεις ενθουσιάζοντας τους οπαδούς του αλλά και τον πρόεδρο του Απόστολο Πανταζή που έδωσε το παρών στο  γήπεδο. Το τελικό σκορ με 26 πόντους  (86-60) δείχνει και την διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.
Αν και είναι νωρίς ακόμα  βγάλαμε κάποια συμπεράσματα από την εμφάνιση του Αίολου όπως:
   -   Οι μεταγραφές θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα και φαίνεται ότι σιγά σιγά προσαρμόζονται και βρίσκουν τον ρόλο τους.

     -  Ειδικά οι παίχτες της περιφέρειας ήταν εξαιρετικοί με τον   Κατσαρές να δείχνει ότι είναι ο playmaker που έλειπε από την ομάδα. Ήταν για μας ο κορυφαίος του αγώνα και μάλιστα έγινε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών (είναι τρελός ο καραφλός!)
Μας άρεσε  επίσης η ομαδικότητα και η καλή άμυνα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς και ότι ο προπονητής χρησιμοποιεί πολλούς παίχτες όπως και ταλέντα της ομάδας.
Φυσικά υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, αφού είμαστε ακόμα στην αρχή.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι  για μια ακόμη φορά ήταν συγκλονιστικός   ο κόσμος του Αστακού που γέμισε το Κλειστό της Βόνιτσας.    

  


ksiromeritikimatia

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΑΙΟΛΑΡΑ ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν νομιζω να " γλυφει " ο βασιλης
    καποιοι αλλοι , ισως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στα παιδιά .Τα κεφάλια μέσα και προχωράτε για τον επόμενο αγώνα .Η κούρσα θα είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ .Θέλει υπομονή διότι η ομάδα θα πάει σε πολύ καυτές έδρες στη συνέχεια .Όλα πάντως δείχνουν ότι υπάρχει και το ταλέντο και η εμπειρία και η θέληση για τη συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο