Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Βασίλης Πριμηκύρης, στην ιδρυτική Συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας (ΦΩΤΟ)



      Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας κ. Βασίλης Πριμηκύρης χθες στο Αγρίνιο.
     Η ομιλία ξεκίνησε λίγο πριν τις 8 το απόγευμα παρουσία αρκετού κόσμου και μελών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα. Η εισαγωγή στο θέμα έγινε από τον κ. Γαλατά αναφερόμενος κυρίως στο θέμα της «διάσπασης» μετά την παραίτηση αρκετών από τον ΣΥΡΙΖΑ.....



    «Πολλοί από μας ήμασταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση τα κατάφερε έτσι καθώς θέλει να μας διασπάσει. Την διάσπαση προκάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις επιλογές του. Ως αντίληψη δε θα μπορούσαμε ποτέ να υπηρετήσουμε μνημονιακές πολιτικές ούτε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος. Υπό αυτή την έννοια δημιούργησαμε την Λαϊκή Ενότητα. Σε τοπικό επίπεδο είχαμε παραιτήσεις από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και προσχωρήσεις στη Λαϊκή Ενότητα, εννιά στον αριθμό. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι χθες σύσσωμη η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος της προσχώρησε κι εκείνο στη Λαϊκή Ενότητα. Τα στελέχη που παραιτήθηκαν είχαν έντονη δράση στον ΣΥΡΙΖΑ, στοιχείο που μας κάνει να πιστεύουμε ότι η Λαϊκή Ενότητα στηρίζεται σε καλές βάσεις. Θέλουμε να καταστήσουμε ένα κομμά με ευρεία λαϊκή βάση, συμμετοχή αλλά και αυτοργανωση ώστε από αυτές τις θέσεις να υπηρετήσουμε την κοινωνία. Θέλουμε το νέο μέτωπο που θα σχηματιστεί να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό. Δεν κατεχόμαστε από ηγεμονικές τάσεις. Έχουμε όμως κάθε διάθεση να αγωνιστούμε έναντια σε αυτές τις πολιτικές. Εμείς θέλουμε να εκφράσουμε αυτή την διέξοδο του λαού από όλα τα δεινά μέσα από την Λαϊκή Ενότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γαλατάς.
     Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Πριμηκύρης αναφερόμενος κι εκείνος στο θέμα της διάσπασης, στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους έξι μήνες αλλά και στις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας:
     «Την έννοια διάσπαση δεν μπορούμε να τη χωνέψουμε. Δεν ρίξαμε εμείς την κυβέρνηση, όπως μας καταλογίζουν. Η κυβέρνηση παραιτήθηκε καθώς δε μπήκε ούτε στη βουλή να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πρώην σύντροφος μας ο Αλέξης Τσιπρας θυμήθηκε όλα τα στελέχη της προηγούμενης επιτροπής μετά την υπογραφή της συμφωνίας όταν σήκωσαν τα χέρια και είπαν «ναι σε όλα». Δε μπορούσαμε να πούμε ναι σε μια τέτοια συμφωνία η οποία είναι καταστροφική για την λαϊκή τάξη. Ποιος κάνει τη διάσπαση;  Ποιος έρχεται πίσω με βάση όσα αρχικά αποφασίσαμε;
     Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθήσαμε να ενώσουμε την αριστερά και υλοποιούσαμε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Καταλάβαμε που πήγαινε σταδιακά το πράγμα με το θέμα του χρέους να είναι το «τυράκι στη φάκα». Αν για μας το χρέος των 350 δις δεν είναι διαχειρίσιμο για τους δανειστές μας τότε είναι;  Για δυο μέρες έκλεισαν οι τράπεζες και χάθηκαν τόσα εκατομμύρια από την Κεντρική Τράπεζα. Επιρρίπτω ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα. Η Λαϊκή Ενότητα με τον Π. Λαφαζάνη διακήρυξε ότι έχει άλλο στόχο: να χτυπήσει το κόστος εργασίας ώστε να δώσει κατεύθυνση για όλο τον κόσμο εργασίας στην Ευρώπη. Να νοιαστεί και να επενδύσει στις εργασιακές σχέσεις και να δώσει βάσει στις εξαγωγές της χώρας.
      Σήμερα μας ζητούν τη μόνη βιομηχανία που συντηρεί τον ελληνικό λαό, τον τουρισμό, με το ξεπούλημα των αεροδρομίων. Πίσω από τα αεροδρόμια υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες.
    Άλλο ένα θέμα είναι το ασφαλιστικό.  Το θέμα του Κοινωνικού κράτους με τις δομές υγείας που βρίθουν. Παντού υπάρχουν ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και στο θέμα της υγείας πέρασε μόνο το θέμα με το 5ευρο ο πρώην Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής. Εμείς φωνάζαμε συνέχεια τι θα γίνει με τις εφημερίες και γενικά όλα τα προβλήματα.
     Αν πούμε «ναι» θα είναι κοροϊδία. Τέρμα οι αυταπάτες με τις οποίες πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί. Πήγαμε στο «πασει θυσία στο ευρώ». Αν πεις ότι θες να είσαι στο ευρώ δεν έχεις την πιθανότητα εξόδου. Οπότε όλα ήταν δρομολογημενα. Όταν διαπραγματεύεσαι έχεις σχέδια, αλλιώς δεν υπάρχει κάποιος λόγος να διαπραγματευτείς. Δε μπορείς να κοροϊδεύεις τον ελληνικό λαό. Η αριστερά διακρίνεται για την εντιμότητά της.
Εμείς προτείνουμε :
1) Το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο.
2) Στάση πληρωμών.
3) Οι τράπεζες θα πρέπει να εθνικοποιηθούν.
4) Το νόμισμα για μας είναι ένα εργαλείο. Μπορεί με δραχμή να πεινάς μπορεί όμως και με το ευρώ να έχεις 1.5 εκατομμύρια ανέργους και πολλές χιλιάδες αυτοκτονίας. Έξω από το ευρώ θα δυσκολευτούμε σίγουρα, αλλά αυτό θα είναι για κάποιο χρονικό διάστημα. Έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε».



WP_20150903_19_50_22_Raw
WP_20150903_19_47_59_Raw
WP_20150903_19_48_57_Raw
WP_20150903_19_50_39_Raw
WP_20150903_19_51_29_Raw
WP_20150903_19_51_36_Raw

WP_20150903_19_53_20_Raw
WP_20150903_19_53_27_Raw
WP_20150903_19_53_39_Raw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο