Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Σταύρο Θεοδωράκη


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

    Συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρο Θεοδωράκη είχε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Θεοδωράκης μετά την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο δήλωσε: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε ένα σημαντικό θέμα, της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας. ......
Από παλιά μου είχε πει ο Αρχιεπίσκοπος τις προσπάθειες που έχει κάνει να ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα, τι περιουσία υπάρχει, για να μπορεί στη συνέχεια με τη συμφωνία του κράτους να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολλών, της κοινωνίας, των νέων αγροτών», επεσήμανε, επίσης, πως «κάποια στιγμή Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να ξεδιαλύνουν αυτήν την υπόθεση για να γίνει ένα μεγάλο έργο για τους Έλληνες που το έχουν ανάγκη». 
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωράκης προσέθεσε πως «είναι μεγάλη ευκαιρία για την πολιτεία η παρουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου στην θέση του Αρχιεπισκόπου. 
Για εμάς πολλές φορές οι θεσμοί είναι οι άνθρωποι και με τα όσα λέει και όσα κάνει ο κ. Ιερώνυμος έχει τη δυνατότητα η πολιτεία να λύσει πολλές από τις υποθέσεις που μας απασχολούν χρόνια, προς όφελος των πολλών, των περισσότερων και όχι των μηχανισμών».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «ο λαός έχει ανάγκη να ακούσει την αλήθεια, έστω κι αν πολλές φορές είναι πικρή. Διανύουμε μία περίοδο που πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». 
Ως προς το θέμα της εκκλησιαστικής αγροτικής περιουσίας ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «είναι ένα θέμα που έχει τεθεί και παλιότερα. Υπογραμμίσαμε κάποιες προϋποθέσεις, ότι πρέπει εκκλησία και πολιτεία να συνεργαστούμε για να δούμε ποια είναι αυτή η περιουσία. 

Στη συνέχεια με ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από μας να κάνουμε υπολογισμούς και να μην λέμε λόγια στον αέρα ή να αφήνουμε την φαντασία μας να τρέχει, αλλά να είμαστε ρεαλιστές. Μέσα από τη συνεργασία μας αυτή δεν θέλουμε να κάνουμε χρήματα για μας, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την περιουσία με τρόπο που ο λαός θα αναπαυθεί και τα ιδρύματα θα λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο, διότι σήμερα το ένα μετά το άλλο κινδυνεύουν να κλείσουν».
πηγή:  ecclesia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο