Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Κώστας Τριαντακωνσταντής: ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ –ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ 
    Χθες 31-8-2015, ημέρα Δευτέρα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος της Λευκάδας και ένας από τους Αντιδημάρχους του Δήμου Λευκάδας. Ο Δήμαρχος της Λευκάδας στην αρχή της συνεδρίασης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου μας για δύο θέματα: 


1)-Πρότεινε ένα σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων  Ακτίου-Βόνιτσας, Ξηρομέρου, Λευκάδας και Μεγανησίου. Εδώ έκανε μια φιλολογική εισήγηση ευσεβών μελλοντικών πόθων –στόχων (κατά τη γνώμη μας απροσδιόριστων χρονικά)  και απάντησε σε μία σειρά ερωτημάτων.

2)-Ενημέρωσε το σώμα ότι στη χωματερή της Λευκάδας δεν υπάρχει χώρος για μεταφορά απορριμμάτων της Λευκάδας και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να δεχθεί την άμεση μεταφορά σκουπιδιών από τη Λευκάδα στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας Αι/νιας και όχι Παλαίρου. Εδώ έδειξε δυο φωτογραφίες από μια πρόσφατη πυρκαγιά στη χωματερή Λευκάδας και είπε για το θέμα ΔΕΝ ΘΑ  ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.  Τα συμπεράσματα δικά σας.....





ΣΧΟΛΙΟ: Από τη φιλόξενη ενημερωτική τούτη ιστοσελίδα πριν είκοσι μήνες και στη συνέχεια σας ενημέρωσα ότι η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας. Δυστυχώς επαληθεύτηκα πλήρως. Οι πολιτικές ευθύνες τόσο της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, όσο και της τωρινής είναι τεράστιες.



Αγαπητοί Αναγνώστες,

1)Χθες ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης ενημέρωσε το ΔΣ ότι τη μεταβολή των όρων για το ΧΥΤΑ που έγινε το 2013 την πληροφορήθηκε τον Ιούλιο του 2015. Διερωτήθηκε τι ευθύνη μπορεί να έχει ο ίδιος για κάτι που έγινε το 2013 ;

 -Τον ρωτάμε, εσείς τι ρόλο παίζατε κ Αποστολάκη ως επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης τότε; Δεν έπρεπε να γνωρίζετε, και να ενημερώσετε τους Δημότες; Στη παράδοση – παραλαβή που έγινε την 1-9-2014 δεν ενημερωθήκατε; Και με απίστευτο πολιτικό θράσος λέτε ότι το ενημερωθήκατε τον Ιούλιο του 2015;

Αφήνω τους Δημότες να σας κρίνουν.


2)-Η μετατροπή ενός ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ που τόσο καιρό σας λένε είναι διαδικασία χρονοβόρα, δαπανηρή και προϋποθέτει τη σωστή λειτουργία της ανακύκλωσης. Εδώ δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για ανακύκλωση κατά συνέπεια οδηγούμαστε στη μεταφορά από τη Λευκάδα σκουπιδιών χωρίς καμία επεξεργασία άγνωστης χρονικής διάρκειας.


3)-Το επιχείρημα που ακούτε και θα ακούτε ότι τα πάντα είναι αποφασισμένα, ανατρέπετε με το εξής απλό. Τότε γιατί καλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση;


4)-Το κόστος που θα μεταφερθεί στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα είναι πολύ μεγάλο. Αυτό κρατείστε το και θα τα ξαναπούμε.


5)-Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παλαίρου από τη μεριά της πλειοψηφίας υπάρχουν; Κυρίες και Κύριοι δεν αντιλαμβάνεστε που οδηγείτε ο τόπος μας; Γιατί δεν αντιδράτε; Ποιος έλεγε προεκλογικά , ΟΥΤΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ; Οι Δημότες πάντως θυμούνται.



ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ:

Είμαστε υποχρεωμένοι να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο τοπικής διαχείρισης απορριμμάτων. Η δική μου πρόταση είναι.

-α) Να πάρουμε όλα τα μέτρα για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ.

-β) Στο ΧΥΤΑ της 3ης Γεωγραφικής ενότητας Αιτ/νιας να καταλήγουν τα σκουπίδια των Δήμων Ακτίου-Βόνιτσας, Ξηρομέρου και Αμφιλοχίας. Πέραν των ορίων αυτών των Δήμων ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ .

-γ)Κάποια απορρίμματα - υπολείμματα σαφώς προσδιορισμένα απαγορεύεται να πάνε στο ΧΥΤΑ .

     Εδώ οι αρμόδιοι να τα αναζητήσουν στους όρους τους  περιβαλλοντικούς του έργου και να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ. Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και προέρχεται από ενημέρωση τόσο επιστημονική όσο και διοικητική. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ . Εύχομαι ( να ελπίζω;) να μην χρειασθεί να επανέλθω.
-δ) Αν τα παραπάνω δεν γίνουν ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ.


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:



Τα αποτελέσματα των αφρόνων πολιτικών του πρόσφατου παρελθόντος σήμερα στο εγγύς και απώτερο μέλλον είναι χειροπιαστά.  Η υποβάθμιση της περιοχής είναι δεδομένη.



Συνδημότες  ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ- ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙΤΕ.



(Η οριστική απόφαση για το θέμα θα γίνει σε επόμενο συμβούλιο.)



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....

7 σχόλια:

  1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ.
    ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.........ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ.Η ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΕΥΕΤΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΙ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ? ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ? ΜΗΠΩΣ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΕ ΧΥΤΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΖΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΙΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΟΚΚΑΛΑ , ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η Λευκάδα δεν δίνει ποτέ τίποτα και σε κανέναν,ούτε ένα φορτηγό άμμο απ'τα εκατομμύρια τόνους της θάλασσας. Ρωτήστε τους Μεγανησιώτες. Τα σύνορα του νομού τους θεωρούν οτι φτάνουν μέχρι τον Αγιο Νικόλαο. Οι Βονιτσάνοι έχουν επωμισθεί τον τεράστιο όγκο επισκεπτών της Λευκάδας, με μεγάλο περιβαντολλογικό κόστος. Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας! Σε τουριστικά θέματα παθαίνουν αλλεργία όταν ακούν Βόνιτσα ή Πρέβεζα,το αεροδρόμιο όμως...δικό τους. Ενα μεγάλο μπράβο στους Μοναστηριώτες που αντιστάθηκαν,με ξύλα και πέτρες στο παρελθόν για να μη τους πάρουν το νερό. Ο αγώνας αυτός σήμερα φαίνεται πόσο σωστός ήταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποστολάκη και εσείς δημοτικοί σύμβουλοι
    Ασχοληθείτε επιτέλους με τη καθημερινότητα του δημότη και αφήστε τα μεγαλεπήβολα σχέδια που αντιγράφεται από δω και εκεί. Δεν μας φτάνουν τα σκουπίδια της Ηλείας (κάθε μέρα 4-6 τεράστια φορτηγά) , θα πάρουμε και της Λευκάδας τώρα ; Τις ευαισθησίες σας δείξτε τες στο δημότη σας. Αλήθεια, οι πυργειώτες έχουν πληρώσει τίποτε μέχρι σήμερα ; Για ενημερώστε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑΙ σε όλα ο προηγούμενος, ΝΑΙ σε όλα και ο καινούργιος. ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΣΘΜΒΟΥΛΩΝ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΙ έκανε τόσα χρόνια η Λευκάδα ; Το πρόβλημα είναι γνωστό πριν από 15 χρόνια. Γιατί επιδιώκει την ευκολη λύση ; Αφού βρήκε εύκολους δημάρχους... Τι να μας πει και η αντιπολίτευση ; Αυτή δεν υπόγραψε το 2013 ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο