Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιός Ηγέτης θα προστατεύσει το λαό του και την Πατρίδα του;

Γράφει ο καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος   
  
     Τα συσσωρευμένα προβλήματα  της Ελλάδας δεν είναι σημερινά, με το χέρι στην καρδιά και η αλήθεια να λέγεται, δημιουργήθηκαν  εδώ και πολλά χρόνια!  Με τερτίπια και  τεχνάσματα  άπαντες  οι πολιτικοί μας γαντζώθηκαν στην εξουσία, αυτοπροβαλλόμενοι και διαπλεκόμενοι, με την υποστήριξη όλων μας, πετυχαίνοντας την  ικανοποίηση των κομματικών τους συμφερόντων,  οδήγησαν  την κοινωνία και τον τόπο μας  στον μαρασμό, στην υποβάθμιση,  στην απαξίωση…
       Οι επικείμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δειλά-δειλά δημιουργούν δύο τάσεις. Η μία προέρχεται εκ της «τέφρας της» με τα ίδια ανακυκλώσιμα υλικά, και η άλλη χωρίς γενετική σχέση με το παρελθόν. Αυτοσυγκράτηση και προσοχή απαιτείται από όλους μας.
      Οι «διάκονοι» της πολιτικής τα τελευταία χρόνια την έχουν «ψωνίσει». Το κακό με δ΄αυτούς είναι ότι δεν έχουν «λαλήσει» όπως ο φουκαράς ο Έλληνας, από τους πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, τη μείωση μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, τα πρόστιμα, τις δόσεις της εφορείας, και ότι άλλο μας έχουν επιβάλλει με τα μνημόνια των Βρυξελών,  οι Εθνοπατέρες μας με νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Μας το «παίζουν» όλοι τους Ηγέτες και Ηγετίσκοι, Βο(υ)λευτές, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί και πάει λέγοντας.........



     Όλοι αυτοί οι «παράγοντες» έχουν διαπράξει «εγκληματικές πράξεις» εις βάρος μας, εις βάρος της Πατρίδας μας.  Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για την «κουτάλα» και  μας λένε ότι τα ταμεία είναι άδεια.  Άδεια είναι για τον κοσμάκη που έχει μείνει χωρίς δουλειά,  ενώ γι΄ αυτούς είναι πάντα γεμάτα!!! Ζάμπλουτοι  φοροφυγάδες, καταθέσεις στο εξωτερικό, χρέη κομμάτων, λίστα Λαγκάρντ… Μιλάμε για πολλά χρήματα που θα μπορούσαν να προσληφθούν πολλοί καθηγητές στα σχολεία μας και γιατροί στα νοσοκομεία μας!  
       Η Πατρίδα μας μπήκε στην ΕΟΚ, σήμερα ΕΕ, το 1979 και ουδέποτε ο Έλληνας ένιωσε Ευρωπαίος πλην ελαχίστων… Οι ελπίδες και οι προσδοκίες του Ελληνικού λαού «σέρνονται» από δεκαετία σε δεκαετία στους διαδρόμους των πολιτικών και  κομματικών  γραφείων…
       Σοφοί,  κληρικοί και λαϊκοί, λίγο πολύ προφήτευσαν για το μέλλον αυτής της Χώρας, της Χώρας που η Παγκόσμια Κοινωνία την έχει ως πρότυπο Δημοκρατίας, εμείς απλά καυχόμαστε ότι στην Ελλάδα μας γεννήθηκε η Δημοκρατία! και είμαστε απόγονοι του Οδυσσέα, του Ηρακλή, του μαρμαρωμένου Βασιλιά, του Παπαφλέσσα, του Κολοκοτρώνη, του Λεωνίδα… πολύ βολικός ο ισχυρισμός! 
       Παγκόσμιοι οργανισμοί που υποτίθεται έχουν σκοπό την προστασία και την ασφάλεια των λαών, αδυνατούν ή εθελοτυφλούν μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη λύσης στην Ελληνική οικονομική κρίση που με την ανοχή τους και τις πολιτικές τους,  έχει δημιουργηθεί! 
         Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στην εποχή του έλεγε: «Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε… Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον Κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα... Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους…».  Αλήθεια πόσο ταιριάζουν στις μέρες μας οι προφητείες αυτές του Αγίου μας… 
        Ο μακαριστός Επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος έλεγε συχνά στα κηρύγματά του, «Θυμηθείτε τα λόγια μου, η Κοινή Αγορά θα γίνει ο τάφος της Ελλάδας… Θα έρθουν στην Ελλάδα οι μεγάλοι καρχαρίες… αυτοί θα κερδίζουν εκατομμύρια των εκατομμυρίων και όλα τα φτωχαδάκια θα τρώνε λίγα σποράκια, θα ψοφήσουν… θα μαζευτούν οι Ευρωπαίοι και θα κουβαλήσουν εδώ όλη τη διαφθορά… μπαίνουμε καθαρά στην εποχή του αντίχριστου… αυτοί θα κυβερνήσουν…».  
     Η πύρινη γλώσσα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου σταμάτησε να λαλεί… μικροί και μεγάλοι αναγνώρισαν το μεγαλείο της ψυχής του! Ο Άξιος αυτός Ιεράρχης όταν χρειάστηκε να αναφερθεί στους Ηγέτες της ΕΕ είπε: «…Όταν οι πρόγονοί μας έδιναν τα φώτα του πολιτισμού, αυτοί ήταν ανεβασμένοι στα δένδρα… Να πούμε και πάλι πως είμαστε διατεθειμένοι να επαναλάβουμε το “Μολών λαβέ” και να διατρανώσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν είναι εύκολος του Έλληνα ο τράχηλος… Σήμερα ο λαός θέλει αγωνιστές, ο λαός θέλει ομολογητές, ο λαός θέλει ανθρώπους που παίρνουν τη σημαία των ιδανικών, του Χριστού και την ανυψώνουν... αντιλαμβάνεσθε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να μετατραπούμε, ύστερα από λίγο, σε πρόσφυγες στην ίδια μας την Πατρίδα… Η παγκοσμιοποίηση επιδιώκει να μας κάνει χυλό, σούπα, πρόβατα ή μάλλον γαλοπούλες, ώστε κάποιος να μας καθοδηγεί με το καλάμι…». 
       Φυσικά όλοι μας γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που είναι αμιγώς Ορθόδοξη και τον τελευταίο καιρό έγινε το σταυροδρόμι! των λαθρομεταναστών προς την Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως «μοχλός» για άλλους σκοπούς… Στην ΕΕ στήριξαν οι πολιτικοί μας όλες τις ελπίδες, καταδεικνύεται όμως περίτρανα ότι τόσα χρόνια δεν κατάφερε η ΕΕ ούτε τα σύνορά μας, τα δικά της σύνορα, να προασπίσει. 
      Η ΕΕ είναι αυτή που αρνείται να στηρίξει την Ελλάδα, ένα μέλος της από το 1979,  μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει!               Χρειάζεται αντίσταση και θα πρέπει ο ψηφοφόρος να την ασκήσει στις επερχόμενες εκλογές  για να εκλέξει τον Ηγέτη του που θα τον προστατεύει αυτόν, και την Πατρίδα του, διώχνοντας τα μαύρα σύννεφα που βρίσκονται πάνω από τον Ευρωπαϊκό ουρανό.
      Ήρθε ο καιρός να ξεκινήσουμε πρώτα εμείς για να ακολουθήσουν και οι άλλες χώρες του λεγόμενου Νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο