Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Πραγματοποιήθηκε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μοναστηράκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

        Πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Κυριακή 2/8 το πρωί στο Μοναστηράκι με ομιλητή το Νίκο Μωραΐτη, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και βουλευτής του ΚΚΕ.
    Ο Νίκος Μωραΐτης μεταξύ άλλων τόνισε: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισε στη Βουλή τα προαπαιτούμενα για ένα νέο μνημόνιο, με αβάσταχτα μέτρα για την εργατική τάξη, τους αγρότες  και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ξεκίνησε ήδη την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και καλλιεργώντας κλίμα "εθνικής ομοψυχίας". Η ανασχηματισμένη κυβέρνηση επιδιώκει τη γρήγορη υλοποίηση του αντιλαϊκού έργου...........



     Οι υποσχέσεις ότι το μνημόνιο αυτό οδηγεί στο ξέφωτο, γιατί συνδυάζεται με πακέτα ανάπτυξης και ρυθμίσεις για το χρέος, είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Έχουν ως προαπαιτούμενα την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων που περιλαμβάνονται και στα τρία μνημόνια, ενώ για κάθε ευρώ που δίνουν ως δάνειο ή ενίσχυση θα ζητάνε νέα μέτρα σε βάρος του λαού, θα εγγραφούν χρέη και για τα εγγόνια μας. Τα αναπτυξιακά πακέτα και τη ρύθμιση του χρέους πάλι ο λαός θα τα πληρώνει, θα κατευθυνθούν στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως ακριβώς και τα προηγούμενα.
     Τα μέτρα του νέου μνημονίου θα είναι το τέλος για τη μικρομεσαία αγροτιά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την εφαρμογή των μέτρων σε βάρος των αγροτών, ενώ τόνισε ότι παίζεται ένα παιχνίδι σε βάρος των αγροτών από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το Ποτάμι με τα λεγόμενα αντισταθμιστικά οφέλη προκειμένου τάχα να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο. «Να μην ξεγελαστούν οι αγρότες απ' όλους αυτούς που συγκυβερνούν, ψηφίζουν, είναι υπέρ της ΕΕ, είναι με το κεφάλαιο και επιχειρούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα και φιλολαϊκοί. Από κοινού με το εργατικό - λαϊκό κίνημα οι αγρότες να καταδικάσουν την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρείται προκειμένου να περάσουν ευκολότερα τα αντιλαϊκά μέτρα
      Κλείνοντας τόνισε ότι χρειάζεται πάλη για την  κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών που θα παλέψει σε γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Δίνουμε γνήσια απάντηση στον εκβιασμό του κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και τη συμφωνία - ομοψυχία τους με τα άλλα αστικά πολιτικά κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο 3.
       Η ΕΕ, το κεφάλαιο και τα κόμματά τους ενώθηκαν για να μας εξοντώσουν! Εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ΚΚΕ για να τους αντιπαλέψουμε, για να τους ανατρέψουμε. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τους αφήσει σε χλωρό κλαρί, τόσο τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την τρόικα, το κεφάλαιο, να απομονώσει τη ναζιστική – εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Σήμερα χρειάζεται ένα λαϊκό κίνημα, μια λαϊκή συμμαχία χειραφετημένα από ψεύτικες προσδοκίες, από κάλπικες ελπίδες και εκβιασμούς, από τη φοβία, από την τρομοκρατία. Πρέπει ο λαός μας να σηκώσει ξανά κεφάλι. Και θα νικήσει!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο