Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σκουπίδια και ψοφίμια σε δρόμο έξω από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τζένη Παπαδημητρίου

      Η απαράδεκτη και αποκρουστική εικόνα πού συναντώ στον δρόμο Χρυσοβίτσας - Τσαπουρνιάς συνεχίζεται. Εκτός από σακούλες σκουπιδιών και διάφορα χαλασμένα έπιπλα προστέθηκε τώρα και ένα ψόφιο κριάρι και τρίτωσε το κακό. 
    Η αποκρουστική εικόνα (έντονη δυσοσμία) και καταθλιπτική εικόνα (συμπεριφορά ορισμένων κτηνοτρόφων) πού αντικρίζει όταν θέλει κάποιος να κάνει την βόλτα του προς Τσαπουρνιά είναι ανυπόφορη και η δυσοσμία διάχυτη.....



     Πρέπει τέλος πάντων να βρεθεί μία λύση και οι συγχωριανοί - κτηνοτρόφοι να βρουν άλλο τρόπο για τα ψόφια ζώα τους ώστε να μην έχουμε αυτήν την κατάσταση δίπλα από τον κεντρικό δρόμο που και αντιαισθητική είναι και γενικά μολύνουν το περιβάλλον. 
       Εννοείται οι άνθρωποι έρχονται στο χωριό για αλλαγή περιβάλλοντος και καθαρό αέρα φεύγοντας από τα αστικά κέντρα και το καυσαέριο και αντί για αυτά βλέπουν και εισπνέουν τις δικές μας βρωμιές. 
    Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει και οι συγχωριανοί μας - κτηνοτρόφοι όταν κάποιο ζώο τους ψοφήσει να ανοίγουν τάφους και να τα θάβουν και οι υπόλοιποι κάτοικοι και επισκέπτες να μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους στην εξοχή και να απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα. Επίσης οι περαστικοί που διέρχονται στον κεντρικό δρόμο να μην μας σχολιάζουν για την κατάσταση αυτή και είναι προσβλητικό για όλο το χωριό. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο