Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο Τσακαλώτος που ΔΕΝ ξέρουμε: Η Πρέβεζα, οι φίλοι του, τα κασκόλ και τα πολύχρωμα hands free!

Με εικόνα ατημέλητου καθηγητή αλλά όχι πολιτικού, με τα κασκόλ του και τα χρωματιστά ακουστικά του κινητού,ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα είναι ο άρχων των διαπραγματεύσεων.  
tsakalotos.jpgtsa.jpg
Πολίτης του κόσμου με σπαστά ελληνικά, αφού γεννήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αλλά μεγάλωσε στην Αγγλία με μια ευκατάστατη οικογένεια και εξαιρετικές σπουδές στις οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Ήτον και στην Οξφόρδη.  Εκεί ήρθε σε επαφή με τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα φιλικές σχέσεις..........

tsakalotos3.jpgtsa3.jpg
Το 2004 κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ  στο νομό Πρεβέζης, από όπου κατάγεται η οικογένειά του,  καθώς είναι απόγονος του στρατηγού Θρασύβουλου Τσακαλώτου.
tsas.jpg
Στην Ελλάδα ήρθε με την Σκωτσέζα σύζυγό του και σύντροφο από τα φοιτητικά του χρόνια, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον, η οποία εργάζεται στην τράπεζα της Ελλάδος.
tsakal1.jpg
Το 2013 είχε προκύψει θέμα, όταν στο πόθεν έσχες του εμφανίζονταν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό σε επενδυτικές εταιρείες, όπως η BlackRock και η JP Morgan. Τότε, είχε διευκρινίσει ότι πρόκειται γιαπατρική περιουσία, στην οποία ο ίδιος ήταν απλώς συνδικαιούχος.
tr.jpg

 
Εκλέχτηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου και ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Στα τέλη Μαΐου και μετά το επεισοδιακό Eurogroup στην Ρίγα, όπου όλοι επιτέθηκαν στον Γιάννη Βαρουφάκη, ο πρωθυπουργός τον όρισε και  συντονιστή στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης. 
http://www.star.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο