Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τατούλης, Δένδιας, Βορίδης -Ηδη τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας του αποτελέσματος του χθεσινού δημοψηφίσματος, δύο βουλευτές της παράταξης και ένας περιφερειάρχης με δηλώσεις δίνουν το «παρών» και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές.....


Τατούλης: Σε αυτήν τη διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή
Γραπτή δήλωση για τις εξελίξεις στη ΝΔ και την εκλογή νέου προέδρου εξέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Σε αυτή υπογραμμίζει πως «ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξη του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή».
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα  του δημοψηφίσματος ο κ. Τατούλης αναφέρει ότι αυτό, «δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει και αποτελεί μια ιστορική απόφαση, την οποία ο πρωθυπουργός οφείλει να αξιοποιήσει στην κατεύθυνση που ο ίδιος έχει προσδιορίσει. Ως μοχλό πίεσης δηλαδή, για μια καλύτερη συνολική συμφωνία που θα εξασφαλίζει επόμενη ημέρα για την χώρα αυστηρά εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Βορίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είμαι υποψήφιος
Τη σκυτάλη πήρε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος μιλώντας στον ANT1 και τον Γιώργο Παπαδάκη άφησε άφησε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 
Πιο συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε αφήνοντας διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος. Ανέφερε ωστόσο «θέλω να σκεφτώ κάποια πράγματα» και όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν ανέφερε πως προφανώς το θέμα της υποψηφιότητας είναι ανοιχτό για όλους.

Δένδιας: Θα το σκεφτώ αν με καλύπτει η πολιτική πρόταση της ΝΔ
«Εάν η πολιτική πρόταση της ΝΔ με καλύπτει θα μπορούσα να το σκεφτώ, αν θα την εκφράσω», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, αφήνοντας και αυτός ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος.
«Το μεγάλο ζήτημα επιμένω ότι είναι η ταυτότητα και το μέλλον της Κεντροδεξιάς σήμερα», είπε με έμφαση μιλώντας στον Βήμα Fm, ενώ κάνοντας αυτοκριτική σημείωσε ότι «αποδειχθήκαμε ανεπαρκείς να υπερασπίσουμε στο δημοψήφισμα την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Όπως είπε, πρέπει να γίνει ειλικρινής συζήτηση στα όργανα του κόμματος και τόνισε ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά τον τιμά «αλλά πρέπει να συζητήσουμε και τι πήγε στραβά».
Αναφερόμενος στη συμφωνία ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ πρέπει να την στηρίξει και σημείωσε ότι «η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα είναι ορθή, με την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη και την προσπάθεια για συμφωνία».
iefimerida

3 σχόλια:

  1. λεω ναι στον βοριδη .... εχει χαμηλο προφιλ ειναι εξυπνος ,ξερει ναμιλαει εκει που πρεπει, δεν εχει καταναλωθει πολιτικα εως εδω ... θα γινει αποδεκτος απο τον κοσμο της δεξιας ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο πολυ της ακροδεξιας θα ελεγα εγω. Μη ξεχναμε πως ο βοριδης ηταν προεδρος της νεολαίας ΕΠΕΝ και προεδρος του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ που ηταν κατι σαν τη χρυση αυγη. Μη μας ξεγελαει το χαμηλο του προφιλ. Πιο ακροδεξιος δε γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν κάποιος από τους τρείς να εκλεγεί ως ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός σαν Αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης; Ολοι εκφράζουν και υπηρέτησαν τη παρακμή . Πως τολμούν και έχουν τέτοιες βλέψεις; ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο