Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Σε αποσύνθεση οι ΑΝΕΛ – Τέσσερις βουλευτές υπέρ του «Ναι»

Οι βουλευτές Κόκκαλης, Δαμαβολίτης, Δ. Καμμένος και Μαυραγάνης, τάσσονται ανοιχτά υπέρ του «Ναι». Απάντηση Καμμένου με νόημα.
      Την ώρα που η χώρα κλυδωνίζεται μετά την απόφαση για δημοψήφισμα, στο κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισαν οι ηχηρές διαφοροποιήσεις. 
    Απαντώντας στις διαφοροποιήσεις αυτές, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, άφησε «ανοιχτό» κάθε ενδεχόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά ««Έχουμε πόλεμο, όποιος δεν αντέχει φεύγει».
    Λίγο αργότερα, με ανακοίνωση του κόμματος, έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής Κ. Δαμαβολίτης διαγράφεται: »Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και καλείται να παραδώσει την έδρα του όπως δημόσια δεσμεύτηκε». 
Τι είπαν οι τέσσερις βουλευτές
   Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε (ΑΝΤ1) πως ο ίδιος θα ψηφίσει «ανοιχτές τράπεζες«, ζητώντας παράλληλα να ακυρωθεί το δημοψήφισμα και να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας......



«Δεν έχουμε εντολή ούτε για κλείσιμο τραπεζών ούτε για κούρεμα καταθέσεων», σημείωσε, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «υπάρχουν και άλλοι» με παρόμοιες απόψεις.  
Κατήγγειλε ακόμη ότι «κάποιοι υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν ευθέως για δραχμή«. 

Λίγη ώρα αργότερα, ο Κ. Δαμαβολίτης, μιλώντας στον 9,84 Ηρακλείου κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν ναι. «Η επιλογή είναι μεταξύ μιας συμφωνίας με μέτρα επώδυνα ή με ρήξη», τόνισε ο κ. Δαμαβολίτης, επισημαίνοντας ότι ο κόσμος, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει να είναι υπέρ της συμφωνίας.
«Το δημοψήφισμα τελικά είναι ευρώ εναντίον δραχμής… αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο «όχι» και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά… αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε «όχι», τι ακριβώς θα κάνουμε;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
«Είμαι υπέρ του «ναι»», ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι «την Κυριακή καλώ τον κόσμο να ψηφίσει «ναι»».

Επίσης ο Δ. Καμμένος με δήλωσή του στη βουλή σημειώνει: «Η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για εθνικούς λόγους – Ενα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό»

O N. Μαυραγάνης με δήλωσή του ζητά την απόσυρση του δημοψηφίσματος. «Παραμένω μεν μαχητής του «όχι» αλλά ζητώ να φύγει ένα νόθο δημοψήφισμα» είπε. 

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά λένε οι ΑΝΕΛ
Απαντώντας η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολίασε, μιλώντας στο Star, ότι οι δύο βουλευτές «τοποθετήθηκαν στην ολομέλεια της βουλής και είπαν «ναι» στο να γίνει το δημοψήφισμα, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας «όχι» στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές».
«Τώρα αν άλλα λέμε και άλλα εννοούμε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», κατέληξε η κα. Χρυσοβελώνη.

Καμμένος: Όποιος δεν αντέχει, φεύγει
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την κατάσταση στο κόμμα, ο Π. Καμμένος σχολίασε: «Έχουμε πόλεμο, δεν κάνουμε εκπτώσεις, όποιος δεν αντέχει, φεύγει«
Η βουλευτής Σταυρούλα Ξουλίδου, βουλευτής ΑΝΕΛ δήλωσε έκπληκτη από τη στάση των συναδέλφων της. «Εκπλήσσομαι με την δήλωση των συναδέλφων όταν υπήρχε ομόφωνη απόφαση για το δημοψήφισμα».
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι έχει κατέβει από την ιστοσελίδα των ΑΝΕΛ ο κατάλογος με τα ονόματα των βουλευτών. 

thedoc.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο