Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μέχρι την Τετάρτη κλειστές οι τράπεζες

   Παρατείνεται με υπουργική απόφαση για δύο ακόμα ημέρες (Τρίτη-Τετάρτη) η τραπεζική αργία, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη μετά τη συνεδρίαση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
    Λίγο μετά τις επτά το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ με τους τραπεζίτες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, καθώς ο νέος ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτος δεν έχει αναλάβει ακόμη επισήμως καθήκοντα.
    Οπως ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη μετά το τέλος της, παρατείνεται με υπουργική απόφαση για δύο ακόμα ημέρες (Τρίτη-Τετάρτη) η τραπεζική αργία.....



Στη διάρκεια των δύο επομένων ημερών (Τρίτη-Τετάρτη), θα λειτουργήσουν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών.
   Όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας, συντάσσεται και θα ανακοινωθεί η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων που θα περιλαμβάνει την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών από το δίκτυο των τραπεζικών υποκαταστημάτων.
    Η κα Λούκα Κατσέλη επεσήμανε, επίσης ότι θα εκτιμηθεί και η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ανάλογα θα κριθεί, εάν θα αλλάξουν οι αποφάσεις.

Δεν αναμένεται αλλαγή στα όρια αναλήψεων
Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ νωρίτερα είχε αναφέρει ότι οι τραπεζικές λειτουργίες φαίνεται πως θα συνεχίσουν ως έχουν, το όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ δεν θα αλλάξει, ενώ δεν αναμένεται να ανανεωθεί το ποσό των 120 ευρώ για όσους συνταξιούχους έχουν λάβει ήδη το ποσό αυτό.
Σε ό,τι αφορά τις θυρίδες, το ίδιο στέλεχος έλεγε ότι όταν θα αρθεί η τραπεζική αργία, όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες τους και πως δεν υπάρχει καμία σκέψη να ισχύσουν περιορισμοί στη λήψη μετρητών που ενδεχομένως να υπάρχουν σε αυτές.
Αναφορά έγινε από το Mega στο θέμα της επερχόμενης ανανέωσης της έκδοσης εντόκων γραμματίων από τον ΟΔΔΗΧ. Οπως αναφέρθηκε, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, καθώς αφορά τίτλους που έχουν ελληνικές τράπεζες και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε δυσκολία από την τρέχουσα κατάσταση.

Συνεδριάζει και η ΕΚΤ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πραγματοποιεί από τις 18:00 ώρα Φραγκφούρτης (19:00 ώρα Ελλάδας) μια τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί η χορήγηση έκτακτης ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο τραπεζικές πηγές.
Η συνάντηση επρόκειτο να αρχίσει στις 19:00, σύμφωνα με πηγές στην ΕΚΤ.
Ο ELA παραμένει μέχρι στιγμής στο όριο των 89 δισεκ. ευρώ που είχε προσδιοριστεί στα τέλη του Ιουνίου και η ΕΚΤ αναμένεται να συζητήσει πώς θα χειριστεί τη χορήγηση ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, κατά τις ίδιες πηγές.

http://www.ethnos.gr/

1 σχόλιο:

  1. δεν υπαρχει λογοςς για ακραίες καταστασεις .... σε αλλες χωρες το καπιταλ κοντρολ κρατησε εως και 6 μηνες ... ας μην τρελενωμασταν οπλοι μαζι να τραβηξουμε ρευστο απο τραπεζες για να μην εχουμε προβλημα ... αυτοι που φτιαξανε αυτη την κατασταση την κανανε προς ωφελος τους αλλα δεν τους βγηκε . για να επανελθουν οι τραποεζες απο ενα σοκ αρμεγματος θελουν τον χρονο τους .. 60 εβρω την μερασ ειναι 1800 ευρω τον μηνα . ποιος απο εμας χαλουσε 1800 εβρω τον μηνα ... ??? κανενας και ομως σας ναλανε και τραβουσατε 60 εβρω την μερα ... μια βρυση που δεν μπορει να εχει παντα νερο οταν ξεπερτνουσες τα ορια . αυτο ειθελαν να κανουν ... αλλλα δυστηχως δεν το καταλάβαμε και γυρισε μπουμεραγκ σε εμας τους ιδιους ...εμεις φταιμε για το ΒΑΝΚ RUN γιατι το κανανε και οι αλλοι ... ετσι παει ... τωρα που καταλαβαμε οτι ειμασταν κατευθηνομενοι , καιρος να επιστρεψουμε στις τραπεζες και να βοηθησουμε το εληνικο τραπεζικο συστημα ... ο πανικος ειναι ο χειροτερος συμβουλος σε τετοιες καταστασεις ... μονο αν εχω α;ναγκη πλησιαζω τραπεζα σε αυτες τις ιστοριες .. αν γινει πτωχευση ... δεν σωζουν κανενα αυτα τα γελεια ποσα .....καναμε κακο σε εμας τους ιδιους ..αυτο ηταν ολο .... αν δεν ακουγαμε τιποτα οι τραπεζες σημερα θα δουλευαν κανονικα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο