Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ρευστή η κατάσταση και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ μετά την συμφωνία-συνεδριάζει η Νομαρχιακή την Παρασκευή

Διαφωνίες και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ- «οι διαφωνούντες δεν προσκόμισαν καμία συγκεκριμένη πρόταση», δηλώνει ο Γ. Βαρεμένος

       Σε κλίμα… ηλεκτρισμένο κινούνται τις τελευταίες μέρες και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε Αγρίνιο και Αιτωλοακαρνανία. Οι διαφωνίες στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, ο μεγάλος αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε τα μέτρα της νέας συμφωνίας, το έγγραφο της Κ.Ε.  που υπέγραψαν οι 109 στους 201 και που κάνει λόγο για συμφωνία μη συμβατή με τις δεσμεύσεις του κόμματος, έχουν προκαλέσει  αναστάτωση τόσο στην Τοπική Οργάνωση, όσο και στη Νομαρχιακή Επιτροπή. Η δεύτερη μάλιστα, συνεδριάζει αύριο στις 7 το απόγευμα, με αποκλειστικό θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
       Να θυμίσουμε πως και στις δυο κομματικές Οργανώσεις η Αριστερή Πλατφόρμα, σε συνδυασμό με κάποιες ακόμη συνιστώσες, έχει σημαντική ισχύ – όχι όμως και την πλειοψηφία, τουλάχιστον μέχρι το τρίτο Μνημόνιο- και σύμφωνα με πληροφορίες ασκούνται πιέσεις, ώστε και τα τοπικά όργανα να ταχθούν κατά της συμφωνίας, όπως συνέβη και  με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος......



      Πληροφορίες του agriniopress.gr κάνουν λόγο για έντονη κινητικότητα στο εσωτερικό του κόμματος σε τοπικό επίπεδο ενώ για το απόγευμα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής, σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Από στελέχη της Πλατφόρμας αναμένεται να κατατεθεί αίτημα για την άμεση διεξαγωγή εκτάκτου Συνεδρίου σχετικά με την συμφωνία της Συνόδου Κορυφής καθώς και να ληφθεί απόφαση που να εκφράζεται ξεκάθαρα η διαφωνία της Νομαρχιακής απέναντι στην συμφωνία.

«Το συνέδριο θα είναι έκτακτο, θα γίνει με τους ίδιους συνέδρους που είχαμε εκλέξει στο προηγούμενο και εκεί πρέπει να εξεταστούν όλα:  Το πως φτάσαμε στη συμφωνία, το εάν υπήρχε τελικά ή όχι σχέδιο, οι εναλλακτικές κλπ.» λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

    Παράλληλα, το σχεδόν βέβαιο σενάριο των εκλογών το φθινόπωρο, δημιουργεί επιπλέον εσωκομματικές καταστάσεις, για το πως θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, που ναι μεν λειτουργεί ενωτικά προς το παρόν, αλλά δεν είναι βέβαιο πως επιθυμεί να λειτουργεί με μια κοινοβουλευτική ομάδα, όπου σχεδόν το ένα τρίτο της είναι απέναντι σε μια βασική του απόφαση, όπως κι αν αυτή πάρθηκε.
     Εάν τελικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήξει σε αποφάσεις απομάκρυνσης των διαφωνούντων από τις λίστες, τότε θεωρείται βέβαιο πως από τα «σπλάχνα» του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπηδήσει νέα κόμμα, που για πολλούς θα είναι το «κόμμα των δραχμιστών».
    Όλα τα παραπάνω βέβαια με την βασική προϋπόθεση ο Αλέξης Τσίπρας να καταφέρει να έχει τα ηνία του κόμματος μετά και από αυτό το Συνέδριο, εάν τελικά διεξαχθεί.

     Ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης κ. Π. Ζέρης φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συμπλέει περισσότερο με την άποψη του πρωθυπουργού τόσο ως προς το κομμάτι της συμφωνίας, ότι πρόκειται δηλαδή για μια συμφωνία δύσκολη, η οποία αν δεν μείνει στο υφεσιακό κομμάτι και εξισορροπηθεί με πολιτικές ανάπτυξης, θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα, όσο και ως προς το κομμάτι των βουλευτών, αλλά και των στελεχών του κόμματος που δεν στηρίζουν τη συμφωνία, ότι δηλαδή η στάση τους θα πρέπει να απαντηθεί πολιτικά, προτείνοντας μια εναλλακτική λύση.

       Μούδιασμα υπάρχει και στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γραμματέας της κ. Θ. Γαλατάς, σε δηλώσεις του κάνει λόγο για ένα «3ο μνημόνιο», μια «κακή συμφωνία που δεν θα έχει προοπτική», μια συμφωνία που ήρθε, όπως εξηγεί κατόπιν ασφυκτικής, «αντιδημοκρατικής» πίεσης από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Γ. Βαρεμένος: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή- όσοι διαφωνούν δεν προσκόμισαν καμία συγκεκριμένη πρόταση»

     Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργο Βαρεμένο, ο οποίος υπερψήφισε τα μέτρα κατά την ψηφοφορία στη βουλή την Πέμπτη. «Μια και μόνη επιλογή έχει η χώρα και φυσικά η κυβέρνηση. Να προχωρήσει σε όσα έχει συμφωνήσει ως προαπαιτούμενα για την επίτευξη συμφωνίας, που είναι η μόνη επιλογή που έχουμε για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια πραγματική διέξοδο από τα σημερινά αδιέξοδα. Η συμφωνία είναι δύσκολη, δεν εγγυάται από μόνη της ένα διαφορετικό μέλλον στο χέρι μας είναι να τη μετατρέψουμε σε υπέρβαση», σχολίασε ο κ. Βαρεμένος.
      Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ελληνικός λαός έχει καταλάβει ότι από τη στιγμή που εταίροι και δανειστές επέλεξαν το «ακραίο, επιθετικό και τιμωρητικό μέτρο των capital controls». «Εμείς βρεθήκαμε στη θέση να μην έχουμε άλλη επιλογή από τη συγκεκριμένη συμφωνία. Όσοι διαφωνούν δεν έχουν προσκομίσει καμία συγκεκριμένη πρόταση και δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι η θέση τους στο ενδεχόμενο ενός απόλυτου χάους για τη χώρα, στο οποίο ποντάρουν ορισμένες ακραίες δυνάμεις στην Ευρώπη. Όχι μόνο δεν πρέπει να τις βοηθήσουμε σε αυτή τους την επιδίωξη, αλλά και να αποτρέψουμε οριστικά το λεγόμενο Grexit», ανέφερε ο κ. Βαρεμένος.
     Ερωτώμενος για το πώς σχολιάζει το ότι, στον πιο σημαντικό νόμο   που έφερε αυτή η κυβέρνηση στη βουλή, υπάρχουν βουλευτές που καταψηφίζουν ενώ την ίδια στιγμή δηλώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Βαρεμένος αρκέστηκε στο να πει: «Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να θέλει τέτοια στήριξη;»…
       Να σημειώσουμε ότι το όνομα του κ. Βαρεμένου ακούγεται ανάμεσα σε εκείνα του πιθανά θα καταλάβουν κάποια υπουργική θέση μετά τον ανασχηματισμό. Ερωτώμενος για το αν μπορεί να υποθέσει κάτι για τις αλλαγές που θα γίνουν μετά την καταψήφιση των μέτρων από τέσσερις υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρεμένος ανέφερε απλά: «Είναι νωρίς ακόμα, θα το δούμε…»

http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο