Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΠΑΛΑΙΡΟΣ: Έντονα παράπονα για τα σκάφη και τα ιστιοφόρα στο Βαθυαβάλι


         Δεκάδες είναι οι λουόμενοι που κάνουν παράπονα σχετικά με την παρουσία ιστιοφόρων σκαφών  και ταχύπλοων στην παραλία Βαθυαβάλι της Τ.Κ. Πογωνιάς του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.
     Οι λουόμενοι καταγγέλλουν πως τα ιστιοφόρα, τα περισσότερα με ξένους τουρίστες, αγκυροβολούν σε σημεία πολύ κοντά στην παραλία χωρίς κανένα μέτρο ασφάλειας, ενώ η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη με τα ταχύπλοα που προσεγγίζουν την παραλία για να παραλάβουν ή να αφήσουν κόσμο. Πολλοί ιδιοκτήτες δένουν μάλιστα τα σκάφη τους στην παραλία, κάτι που δεν προβλέπεται.
       Αυτή η κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για τους κολυμβητές, αφού ιστιοφόρα και σκάφη περνούν από δίπλα τους και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθεί σοβαρό ατύχημα..........



  Σύμφωνα με πληροφορίες,  καταγγελίες γίνονται διαρκώς στο αρμόδιο Λιμεναρχείο της Λευκάδας αλλά δεν υπάρχει η αναγκαία ανταπόκριση ώστε να μπει μια τάξη στο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο που παρατηρείται στην συγκεκριμένη δημοφιλή παραλία κάθε καλοκαίρι.

http://www.agriniopress.gr/

7 σχόλια:

  1. Και απο τροχηλατη καντινα εγκατασταθηκε beach bar με την ανοχη του δημαρχου.Αρκετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει εγκύκλιος όπου επιτρέπεται η τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για 6 μήνες προκειμένου να εξυπηρετούνται τέτοιες περιπτώσεις. Πρέπει να δραστηριοποιηθεί ο Δήμος και να πράξει κάτι με προοπτική. Από την άλλη πρέπει να παρέμβει και το Λιμεναρχείο για να δούμε τελικά αν αυτοί οι μάγκες θα τηρούσαν αυτούς τούς κανονισμούς στην πατρίδα τους. Και φυσικά οι Ελληνάρες με τα ταχύπλοα που το παίζουν γκόμενοι και ωραίοι τύποι, θα πρέπει να φάνε το προστιματάκι τους το περιποιημένο για να γίνουν άνθρωποι. Μας έχει φάει η μαγκιά και η ..... κλανιά (που λέγαμε πιτσιρικάδες) σε αυτή τη χώρα. Όταν θα κάνετε και ανάρτηση για τις .... εξατμίσεις, θα ολοκληρωθεί το ρητό των παιδικών μας χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμείς θα διαμαρτυριθούμε για τις τιμές του καφέ στη παραλία της βαθυαβάλης. Ακούγεται για τρισίμι ευρώ. Είναι Αλήθεια; Κάποιος ας μας απαντήσει ή να το διαψεύσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ , ΆΛΛΩΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΒΟΥΚΟΛΙΚΟ ΤΟΠΙΟ (ΓΙΔΙΑ - ΠΡΟΒΑΤΑ) , ΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ , Όπως ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΖΩΗ (ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ) ΚΑΤΑ ΤΟ 114 - 120. ΔΙ@ΒΟΛΟΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥς, ΕΝΟΧΛΉΣΤΕ ΤΟΥς, ΔΕΙΞΤΕ ΠΟΣΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ, ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ανέκαθεν υπήρχαν σκάφη σε αυτήν την παραλία, οι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή στο πρόγραμμά τους υπάρχει το βαθυαβάλι σαν προορισμός, πριν γίνει η καντίνα τα σκάφη ήταν απλωμένα σε όλο το μήκος της παραλίας, τώρα όμως όλα έχουν μαζευτεί στην δυτική πλευρά της παραλίας ώστε να αφήσουν τον χώρο μπροστά από την καντίνα ελεύθερο. Σας διαβεβαιώνω ότι οι καπεταναίοι σέβονται τους λουόμενους εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, μην βάλουμε όμως για τις εξαιρέσεις όλους τους καπεταναίους στην ίδια θέση. Η περιοχή μας έχει την ανάγκη από αυτό το είδος τουρισμού θα ήταν άδικο να " "κυνηγήσουμε" με προστήματα τους καπεταναίους γιατί συμβάλουν στην τουριστική μας οικονομία. θεωρώ μια λογική και οικονομική λύση να οριοθετηθεί η παραλία με σημαδούρες για τους λουόμενους και τα σκάφη.Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από ανέκαθεν υπήρχαν σκάφη σε αυτήν την παραλία, οι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή στο πρόγραμμά τους υπάρχει το βαθυαβάλι σαν προορισμός, πριν γίνει η καντίνα τα σκάφη ήταν απλωμένα σε όλο το μήκος της παραλίας, τώρα όμως όλα έχουν μαζευτεί στην δυτική πλευρά της παραλίας ώστε να αφήσουν τον χώρο μπροστά από την καντίνα ελεύθερο. Σας διαβεβαιώνω ότι οι καπεταναίοι σέβονται τους λουόμενους εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, μην βάλουμε όμως για τις εξαιρέσεις όλους τους καπεταναίους στην ίδια θέση. Η περιοχή μας έχει την ανάγκη από αυτό το είδος τουρισμού θα ήταν άδικο να " "κυνηγήσουμε" με προστήματα τους καπεταναίους γιατί συμβάλουν στην τουριστική μας οικονομία. θεωρώ μια λογική και οικονομική λύση να οριοθετηθεί η παραλία με σημαδούρες για τους λουόμενους και τα σκάφη.Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο