Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις Πολιτισμού στη Βόνιτσα





ΦΩΤΟ: Ανδρέας Κουτσοθανάσης 

      Ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, οι εκδηλώσεις Πολιτισμού στη Βόνιτσα από τον Σύλλογο των εν Αθήναις Βονιτσάνων και το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε: 
      Έναρξη εκδηλώσεων - Ανοιχτό ΔΣ με ελεύθερη συμμετοχή, Παρουσίαση Βιβλίου Παραμυθιών του Γυμνασίου Βόνιτσας και των 2 Παραμυθιών του Συλλόγου μας, Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Γιωργίας Εξάρχου Πάτση με τίτλο: Χιλιάδες Χρώματα!, Εγκαίνια έκθεσης ασπρόμαυρων φωτογραφιών  με τίτλο : Η Βόνιτσα σε Άσπρο – Μαύρο, «ΑΝΑΚΤΟΡΕΙΟΣ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» Ιστορίας και Πολιτισμού-Αναγγελία ίδρυσης.......



Παρουσίαση έκδοσης Νομίσματος του Αρχαίου Ανακτορίου του 350πχ σε πιστό αντίγραφο!, Έναρξη Κοινωνικού Παντοπωλείου με τον Σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας, Παρουσίαση Βιβλίου ποιημάτων Φιλοκτήτη Λαμπράκη (Έκδοση του Συλλόγου μας). Επίτιμος καλεσμένος ο συγγραφέας και λάτρης της Βόνιτσας Alberto Diso!!

     Ξεκίνησαν στο Δημαρχείο οι εκδηλώσεις του Συλλόγου των εν Αθήναις Βονιτσάνων < ο Αμβρακικός > !!!!!!!
    Από το ΔΣ του Συλλόγου ήταν στο πάνελ οι Φώτης Μερισιώτης Γιώργος Μπρούμος Διονύσης Χόρτης Βαγγέλης Φουσέκης και Πάνος Ντόβας.

Ένα μεγάλο και ξεχωριστό ευχαριστώ στην κ. Ειρήνη Μακρή η οποία ήταν γενικών καθηκόντων στην οργάνωση της χθεσινής εκδήλωσης.... Δούλεψε πολύ για να παρουσιαστούν όμορφα στα τραπέζια του Δημαρχείου τα δυο παραμύθια μας τα δυο βιβλία μας το νόμισμα μας και τα άλμπουμς των ασπρόμαυρων φωτό......


    Η Βονιτσάνα Γιωργία Εξάρχου Πάτση - που ζει στην Πρέβεζα -με τον Συζυγό της Νίκο η οποία εγκαινίασε την έκθεση ζωγραφικής!!!!!!
40 υπέροχα έργα σας περιμένουν να τα θαυμάσετε!!!!

   Ο Σύλλογός μας βράβευσε με το νόμισμα του αργυρού στατήρα, πιστό αντίγραφο του αρχαίου νομίσματος του Ανακτορίου του 350 π.χ ( που εξέδοσε και παρουσίασε ο Σύλογός μας ) τον Συγγραφέα Alberto Diso και τον Σκηνοθέτη - Φωτογράφο Γιώργο Μπελεσιώτη!!!
Δια χειρός Φώτη Μπρούμου και Φώτη Μερισιώτη......
     Τιμήσαμε με το νόμισμα και τον Εξαίρετο φωτογράφο από το Αγρίνιο Ανδρέα Κουτσοθανάση ο οποίος τράβηξε και όλες τις φωτό της εκδήλωσης!!!! (Δέν έβγαλε όμως τον εαυτό του!!!!
Επίσης η ζωγράφος Γιωργία Εξάρχου Πάτση τίμησε τον κ.Μπελεσιώτη αφιερώνοντάς του ένα ασπρόμαυρο πίνακα τον οποίο ζωγράφησε σαν αντίγραφο μιας ασπρόμαυρης φωτό του 1953 που τράβηξε ο αγαπητός φωτογράφος το 1953 στην παραλία της Βόνιτσας κοιτώντας την ανατολή ηλίου!!!
Ήταν μια έκπληξη του Συλλόγου μας προς τον αγαπητό Κύριο Γιώργο!!
Ο Πίνακας αυτός σύμφωνα με την επιθυμία της ζωγράφου στο τέλος της έκθεσης θα χαριστεί στον Σύλλογό μας!!!!!



    Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι Ζωγράφοι Δημήτρης Μπεκιάρης και Σπυριδούλα Ζερβούλη!!!!!
   Η κ. Ζερβούλη διακρίνεται εδώ με τον κ. Μπελεσιώτη με τον Πρόεδρο Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης κ. Παντελή Αποστολάκη και με τον κ. Σταύρο Πάτση ο οποίος θα συμμετάσχει στον κολυμβυτικό διάπλου του Αμβρακικού την Κυριακή το πρωί στις 7.30 .....




Ήταν κοντά μας η Κυρία Βρακατσέλη Χριστίνα της Φιλαρμονικής , ο κ.Δημήτρης Πανταζής του Αμβρακικού Βόνιτσας - από τον οποίο ο Σύλογός μας αγόρασε μια κάρτα διαρκείας - ο κ.Παντελής Αποστολάκης ο κ.Θωμάς Σουλιώτης και πολλοί άλλοι Βονιτσάνοι και μή....




Μας τίμησε με την παρουσία του ο Ιταλός - Βονιτσάνος πια - Συγγραφέας Αlberto Diso (τον οποίο και βραβεύσαμε με το αρχαίο νόμισμα του Ανακτορίου) ο οποίος μας παρουσίασε ένα βίντεο για το βιβλίο του .....

Μίλησε συγκινημένος για την αγάπη του την Βόνιτσα λέγοντας ότι θα ήθελε στο τέλος της ζωής του να μπορούσε να μετρήσει περισσότερα χρόνια γνωριμίας με την Βόνιτσα από όσα τελικά θα έχει !!!!!!


Το Γυμνάσιο Βόνιτσας με την Καθηγήτρια κ.Πόπη Νικολοπούλου και δυό παιδιά αντιπροσώπους (Ελευθέριος Γερονικολός) παρουσίασαν ένα αντιπροσωπευτικό παραμύθι από το Βιβλίο Παραμυθιών που σύντομα θα εκδώσουν!!!

Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο