Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣ: Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ)

       Η τοποθέτησή μου θα αναλυθεί συνοπτικά σε 2 μέρη, που αντιστοιχούν στα 2 κείμενα που ο Ελληνικός λαός καλείται να πάρει θέση την Κυριακή:

• Το πρώτο κείμενο είναι το κείμενο που αφορά τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής για το τρέχον και το επόμενο έτος. Η θέση των θεσμών εδώ, όπως και η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια να προσεγγίσει την πρόταση των πιστωτών, θα οδηγήσουν σε νέα υφεσιακή τροχιά. Το πρόβλημα δεν είναι το μείγμα των μέτρων, αλλά η επιμόνη σε αυτά, προκειμένου να δημιουργηθούν πλεονάσματα που εξυπηρετούν ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο (είναι να απορεί κανείς για την επιμονή του ΔΝΤ σε αυτά, όταν το ίδιο το γνώριζε, όπως φάνηκε σήμερα).....


• Το δεύτερο κείμενο (Ανάλυση Βιωσιμότητας Ελληνικού Χρέους) δείχνει ότι οι εταίροι δεν επιθυμούσαν την ολοκληρωτική και μακροπρόθεσμη λύση του Ελληνικού ζητήματος. Το χρέος αποκαλείται βιώσιμο, ενώ το ένα μέρος των δανειστών το θεωρεί μη βιώσιμο (έκθεση βιώσιμοτητα Ελληνικού χρέους – ΔΝΤ, 2015). Ταυτόχρονα οι προυποθέσεις για αυτή τη «βιωσιμότητα», είναι η παροχή νέου πακέτου δημοσιονομικής προσαρμογής που θα έπρεπε να είναι σε ισχύ από το Νοέμβρη του 2015 (νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέοι φόροι, νέα επενδυτική αβεβαιότητα).
       Συνοψίζοντας: η Ελληνική οικονομία πρέπει να έχει την επόμενη ημέρα μιας συμφωνίας, μία λύση μακροπρόθεσμη, προκειμένου να επιστρέψουν σιγά-σιγά οι Ελληνικές καταθέσεις και ταυτόχρονα να εξαφανιστεί το συνεχές πνεύμα αβεβαιότητας που επικρατεί 5 έτη. Τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων ετών ήταν μία αποτυχία, και οι εταίροι αντί να διαφημίζουν τη λέξη «υπευθυνότητα», καλό θα ήταν να την κάνουν και πράξη πέρνωντας το μερίδιο που τους αναλογεί. Κατόπιν τούτου, η επιλογή του Όχι, θα στείλει ένα ακόμα μήνυμα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας, ότι είμαστε σε λάθος δρόμο που με πολύ πόνο οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν σήμερα.
        Οφείλουμε εμείς οι Έλληνες, τόσο του «ΝΑΙ» (που αντιλαμβάνομαι πως μόνο φόβος μπορεί να το δημιουργεί, απουσίας επιστημονικής/οικονομικής τεκμηρίωσης) όσο και του «ΟΧΙ», να είμαστε ενωμένοι. Οι εθνικοί διχασμοί και οι εμφύλιες συγκρούσεις είναι ότι χειρότερο και μας έχουν κατασπαράξει. Οι δε εταίροι μας οφείλουν να προσεγγίσουν την Ελλάδα με ένα πνεύμα πραγματικής αλληλεγγύης που συνάδει με τους σκοπούς και τους στόχους της ΕΕ.
Σημ: Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει «που» θα πήγαιναν τα χρήματα της συμφωνίας και ταυτόχρονα που θα κατέληγαν τα πλεονάσματα.
Το "ΟΧΙ" είναι η υπεύθυνη επιλογή.


Κλαδευτήρας Χρήστος

Γιατρός, Χειρουργός-Αγγειολόγος

3 σχόλια:


  1. Το "ΟΧΙ" είναι η υπεύθυνη επιλογή.
    Λέει ο αγαπητός μου συνάδελφος Χρήστος .
    Παρά το γεγονός ότι εγώ πιστεύω ότι:
    Το ΝΑΙ είναι η υπεύθυνη επιλογή , θέλω να τον συγχαρώ , για την ενωτική του προτροπή: Οφείλουμε εμείς οι Έλληνες, τόσο του «ΝΑΙ» όσο και του «ΟΧΙ», να είμαστε ενωμένοι. Οι εθνικοί διχασμοί και οι εμφύλιες συγκρούσεις είναι ότι χειρότερο και μας έχουν κατασπαράξει.
    Αυτή την προτροπή δημοσιοποίησα και εγώ .
    Όμως βρέθηκε νέος άνθρωπος από τον Μύτικα , γιός φαρμακοποιού , ο οποίος αφού μου πρόσαψε κοινωνική αναλγησία μπροστά στον ανθρώπινο πόνο , με κάλεσε ανερυθρίαστα να καταθέσω το πτυχίο μου της Ιατρικής.!!!!
    Φαντάζομαι πως θα συμφωνείς , πως πρέπει να απομονώσουμε αυτές τις φανατικές και δικαστικές φωνές.
    Πολύ φοβάμαι ,ότι την Δευτέρα με όποιο αποτέλεσμα , ότι το όμορφο τραγούδι , εσύ Χριστό και εγώ Αλλάχ , όμως κι’ οι δυο μας αχ και βαχ θα είναι πολύ επίκαιρο.!!
    Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Παναγιώτης Στάϊκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας δρομος υπαρχει , και για εσενα και για τον θαναση
    Η Συμφιλιωση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Παναγιωτη Σταικο !
    Δεν μπορω να ξερω , τι λεει ο Αλλαχ !
    Ολοι ξερουμε ομως , τι λει ο Χριστος !
    Ειτε πιστεουμε , ειτε δεν πιστευουμε ,
    Απολυτο Δικαιωμα μας , αυτο
    Ο Χριστος λεει , ετσι λεει , δεν το λεω εγω κι' εσυ !
    " Να αγαπαμε ! ακομα και αυτους , που δεν μας αγαπουν "
    Σε προτρεπω να το εφαρμοζεις αυτο αξιωμα , στην ζωη σου !
    Φιλικοτατα ! και με ιδιαιτερη εκτιμηση στο προσωπο σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο