Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Νίκος Ναούμης : Ναι στην Ελλάδα!



Η πατρίδα μας βρίσκεται σ’ ένα σημαντικό σταυροδρόμι. Για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ,  η Ευρωπαϊκή μας πορεία, το μέλλον μας στην Ενωμένη Ευρώπη, βρίσκεται στα όρια του εκτροχιασμού.
Είμαι από αυτούς που πάντα θεωρούσαν ως την πλέον σημαντική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, την πεποίθησή του ότι «η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει στην ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, στην οποία βαθύτατα πιστεύει». Το να απειλείται αυτή η παρακαταθήκη, το να διακυβεύεται η θέση της χώρας μας στην Ευρώπη αποτελεί δυστύχημα, ντροπιαστικό και εξευτελιστικό γεγονός. Η χώρα που γέννησε τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, κινδυνεύει πλέον να βρεθεί έξω από αυτόν!....

Είναι εύκολο να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες στους πολιτικούς ταγούς, νυν και πρώην, που μας έφεραν έως εδώ. Όμως, τώρα δεν είναι η ώρα της απόδοσης αυτών των ευθυνών. Όπως δεν είναι ώρα μιας εσωτερικής σύρραξης, πολιτικής και κοινωνικής.  Δεν χρειαζόμαστε έναν νέο Εμφύλιο, μια νέα μαύρη σελίδα του Ελληνισμού. Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο αλληλοσπαραγμός και ο Διχασμός προκάλεσαν χειρότερα δεινά απ’ όσα προκάλεσαν οι ίδιοι οι εχθροί μας! Αυτό υπήρξε η μεγαλύτερη κατάρα για τον τόπο μας: η ευκολία με την οποία Έλληνες αντιμάχονται Έλληνες.
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής, αναμετρώνται οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής συνεργασίας, του Ευρωπαϊκού οράματος και της πραγματικής ελπίδας, με τις δυνάμεις που αρέσκονται στον απομονωτισμό και τον λαϊκισμό και που χαρακτηρίζονται από την ανευθυνότητα πράξεων και λόγων.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όμως θα αφορά όλους μας. Κι αυτούς που συστρατεύτηκαν μαζί μας, κι αυτούς που εναντιώθηκαν.
Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αν Έλληνες αντικρίζουν Έλληνες ως θανάσιμους εχθρούς,  η επόμενη μέρα θα μας έχει βρει όλους χαμένους.
Αλλά θα έχουμε νικήσει, αν μας βρει όλους έτοιμους να ανοικοδομήσουμε την πατρίδα μας και να γιατρέψουμε τις πληγές της.
Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη!
Λέμε ΝΑΙ στην πατρίδα μας! 
Λέμε ΝΑΙ σ’ όλους τους Έλληνες! 
Νίκος Ναούμης
πολιτικός επιστήμονας
δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο