Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Τμήμα της Ιόνιας Οδού σε κυκλοφορία την Δευτέρα!

Για την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η παράδοση στην κυκλοφορία τμήματος 4,5 χιλιομέτρων της Ιόνιας Οδού.
Ο λόγος για το τμήμα από Κεφαλόβρυσο έως και τα όρια της βιομηχανικής περιοχής Μεσολογγίου όπου σταματά διότι εκκρεμεί η απαλλοτρίωση ενός ποιμνιοστασίου. Αυτό το τμήμα (150 μ.) και άλλο ένα μικρό που εμποδίζει την κατασκευή της γέφυρας είναι οι λόγοι που κολλάει η απόδοση ενός κομματιού 7.5 χιλιομέτρων, δηλαδή το τμήμα Κεφαλόβρυσο – Μεσολόγγι......

Την Δευτέρα λοιπόν θα δοθεί ο ένας κλάδος της μελλοντικής Ιόνιας Οδού σε κυκλοφορία και οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν την κατασκευή του βόρειου κλάδου, αλλά και της παλιάς εθνικής που θα είναι παράπλευρη στη νέα.
Εν τω μεταξύ οι απαλλοτριώσεις συνεχίζουν και αποτελούν τον μεγαλύτερο μπελά στην ολοκλήρωση του έργου. «Ούτε τα capital controls, ούτε οι χρηματοδοτήσεις μας απασχολούν τόσο πολύ όσο οι απαλλοτριώσεις», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρείας η οποία σηκώνει τα χέρια ψηλά μ’ αυτή την τεράστια καθυστέρηση.
Ενθαρρυντικό είναι πάντως πως τα έργα προχωρούν ταχέως στα κομμάτια που είναι ελεύθερα. Για παράδειγμα η σήραγγα της Κλόκοβας διανοίγεται πολύ γρήγορα και ήδη περίπου 300 μέτρα έχουν γίνει τούνελ και από τις δύο πλευρές.
aixmi-news


1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΤΣΙΠΑ ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ
    ΜΙΑ ΜΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ
    ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΩΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
    ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΡΟΦΑΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΚΤΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο