Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Έναρξη προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας

Πραγματοποιήθηκε η ηλεκτρονική κλήρωση για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015 και αναδείχθηκαν οι 419.000 δικαιούχοι των παροχών.

Τα ατομικά Δελτία των κληρωθέντων θα διανέμονται από την Τρίτη 14-07-2015 από τα ΚΕΠ όλης της χώρας. 
Τα Προγράμματα που υλοποιούνται είναι: 
1) Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 85.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016. 
2) Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016. 
3) Εκδρομικό Πρόγραμμα τριήμερων, διήμερων ή μονοήμερων εκδρομών για 49.000 άτομα, διάρκειας έως 15 Μαΐου 2016. 
4) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Εισιτηρίων Θεάτρου για 90.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Μαΐου 2016. 
5) Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων για 180.000 άτομα, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2015. Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στα Προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού οι δικαιούχοι, αφού ενημερωθούν ότι έχουν κληρωθεί για τη συμμετοχή τους στα σχετικά προγράμματα, θα πρέπει να προβούν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου, παραλαμβάνοντας την Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher) από το κατάλυμα της επιλογής τους.....
Στη συνέχεια κάνοντας χρήση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΟΓΑ «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» θα καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την προσέλευση τους στο τουριστικό κατάλυμα. Η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων των εν λόγω προγραμμάτων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος. Τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων, οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ επιχειρήσεων για όλα τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ ( www. oga.gr ). 
Αναλυτικά: Πληροφορίες για Δικαιούχους Προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας 2015.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2015 Περιλαμβάνει 6/ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) σε τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping), τα οποία θα συμβληθούν με τον ΟΓΑ και θα περιληφθούν σε ειδικό κατάλογο. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 85.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του Λ.Α.Ε., καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ με ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας. Φέτος για πρώτη φορά τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο-δικαιούχο των παροχών του ΛΑΕ, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτηση τους. Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 15-5-2016. 

Προσοχή: Οι κληρωθέντες για να λάβουν το δελτίο τους πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου σε συμβεβλημένο κατάλυμα, και εν συνεχεία το κατάλυμα να τους αποστέλλει υποχρεωτικά Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher, κλπ) για να μπορούν οι δικαιούχοι να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2015 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, θα υλοποιηθεί το έτος 2015 και το πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού, το οποίο απευθύνεται σε15.000 συνταξιούχους οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν μέχρι και 4 απλές λούσεις σε Υδροθεραπευτήρια εντός συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων και σε εγκαταστάσεις Ιαματικών πηγών της χώρας, παράλληλα με τη διαμονή τους σε συμβεβλημένο κατάλυμα (μέχρι 6 μέρες). 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι συνταξιούχοι σύζυγοι, δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, εφόσον υποβάλουν αίτηση συμμετοχής. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας. Φέτος για πρώτη φορά τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο-δικαιούχο των παροχών του ΛΑΕ, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτηση τους. Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 15-5-2016 για διαμονή σε κατάλυμα και για την παροχή δωρεάν λούσεων μέχρι 31/12/2015. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ατομικό Δελτίο Ιαματικού Τουρισμού. 

Προσοχή: Οι κληρωθέντες για να λάβουν το δελτίο τους πρέπει να προβαίνουν έγκαιρα σε κράτηση δωματίου σε συμβεβλημένο κατάλυμα, και εν συνεχεία το κατάλυμα να τους αποστέλλει υποχρεωτικά Επιβεβαίωση Κράτησης (voucher, κλπ) για να μπορούν οι δικαιούχοι να εισέρχονται στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ, και να καταχωρούν τα στοιχεία της κράτησης, τουλάχιστον 3 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα. Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων από τα ΚΕΠ, στα οποία θα εκτυπώνεται η επωνυμία του τουριστικού καταλύματος που έκανε κράτηση ο δικαιούχος. 

ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 49.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του Λ.Α.Ε., καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ για περίθαλψη, οι οποίοι θα μπορούν να επιλέξουν μονοήμερη ή διήμερη ή τριήμερη εκδρομή μέσω συμβεβλημένων με τον Λ.Α.Ε/ΟΓΑ τουριστικών γραφείων. Ειδικότερα, ο αριθμός δικαιούχων ανά τύπο εκδρομής ορίζεται ως εξής: Μονοήμερες εκδρομές (επιστροφή αυθημερόν): 32.000 άτομα Διήμερες εκδρομές (1 διανυκτέρευση): 10.000 άτομα Τριήμερες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις): 7.000 άτομα Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Κατ'εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω παραπληγίας-τετραπληγίας. Φέτος για πρώτη φορά τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο-δικαιούχο των παροχών του ΛΑΕ, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτηση τους. Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 15-5-2016 και οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν ατομικό Δελτίο Εκδρομικού Προγράμματος. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ 2015 
Το α΄ μέρος του προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων απευθύνεται σε 180.000 δικαιούχους, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του Λ.Α.Ε., καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ με ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν δωρεάν βιβλία απευθείας από τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 31-12-2015. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 2015-2016 
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 90.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές του Λ.Α.Ε., καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που είναι ασφαλισμένα στον ΟΓΑ για περίθαλψη. Προϋπόθεση συμμετοχής είναι η κατοχή βιβλιαρίου υγείας του ΟΓΑ με ενεργή Ασφαλιστική Ικανότητα. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων. Οι κληρωθέντες θα προμηθευτούν τα δελτία θεάματος από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας, προκειμένου να παρακολουθήσουν παραστάσεις των συμβεβλημένων θεατρικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σκηνών. Η παραλαβή των Δελτίων από τους κληρωθέντες δικαιούχους του προγράμματος δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου θα γίνεται μέχρι 20/8/2015. Μετά την ημερομηνία αυτή τυχόν αδιάθετα Δελτία και μέχρι τη συμπλήρωση των 90.000 ατόμων θα διανέμονται στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έτους 2015, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ. Στην ανωτέρω διαδικασία μπορούν να συμμετάσχουν και οι κληρωθέντες δικαιούχοι που δεν θα έχουν παραλάβει τα Δελτία τους μέχρι την 20/8/2015. Η ισχύς του προγράμματος είναι μέχρι 31-5-2016 και οι κληρωθέντες θα λαμβάνουν ατομικό Δελτίο Θεάματος.
e-ea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο