Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι βουλευτές ψήφισαν όχι ή παρών - Ποιοι μεταπείστηκαν την τελευταία στιγμή

      Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε έως την ύστατη ώρα δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς», ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να «στεγανοποιήσει» την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από διαρροές. 
     Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να συσπειρώσει τα μέλη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κόμματός του, τα οποία αντιτάχθηκαν στη συμφωνία που επετεύχθη με τους δανειστές, ωστόσο, όπως προέκυψε από την ονομαστική ψηφοφορία, οι αποφάσεις τους είχαν ληφθεί.
       Έτσι από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι 32 επέλεξαν το «όχι», οι 6 το «παρών» και καταγράφηκε και μια απουσία.
    Συγκεκριμένα, οι βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο με τους όρους της συμφωνίας και τα προαπαιτούμενα είναι οι εξής: Αγλαία Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γ. Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλης, Κ. Ήσυχος, Δ. Κοδέλας, Κ. Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Β. Χατζηλάμπρου, Ι. Σταθάς, Αθ. Σκούμας, Θ. Κώτσιας, Κ. Λαπαβίτσας, Μ. Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Β. Κυριακάκης, Ευ. Διαμαντόπουλος, Στ. Σαμοίλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Χ. Δερμιτζάκης, Δ. Ζερδελής, Κ. Δελημήτρος, Αθ. Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στ. Λεουτσάκος, Π. Λαφαζάνης, Ζ. Ζάννας και Ηλ. Ιωαννίδης.......

 
Παρών
Οι έξι που δήλωσαν «παρών» είναι οι εξής: Βασιλική Κατριβάνου, Χρ. Καραγιαννίδης, Δ. Μπαξεβανάκης, Ν. Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα. 
Τέλος, απούσα ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα, ενώ τελευταία στιγμή μεταπείσθηκε ο βουλευτής Ν. Μιχελογιαννάκης, ο οποίος αν και είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει, τελικώς επέλεξε το «ναι».
   Συνολικά, δηλαδή, 39 βουλευτές αμφισβήτησαν την συμφωνία παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει ατύπως χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην διαδικασία. 
     Όπως φέρεται ειπών ο κ. Τσίπρας κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε λίγη ώρα νωρίτερα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, «η ψήφος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση». 
     Παρά ταύτα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εμφανίζεται διατεθειμένη -προς το παρόν τουλάχιστον- να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης εξερχόμενος του Κοινοβουλίου. 
    Επιπλέον, οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι μπορεί να καταψήφισαν την συμφωνία, ωστόσο, αν τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τότε θα την στηρίξουν ώστε να μην απωλέσει την δεδηλωμένη.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο