Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

          Μετά από 17 ώρες ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής με τους ηγέτες να καταλήγουν σε συμφωνία Τουσκ: Υπάρχουν αυστηροί όροι που θα πρέπει να εκπληρωθούν Γιούνκερ: Ηταν μία επίπονη συμφωνία Ντάισελμπλουμ: Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει άμεσα να νομοθετήσει «Η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των εταίρων» Συνεδριάζει το απόγευμα το Eurogroup....



«H Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε συμφωνία.
10.22: Μουσκάτ (Πρωθυπουργός Μάλτας): «Δεν υπάρχει καμία διαγραφή χρέους για την Ελλάδα. Η εταιρεία που θα διαχειρίζεται τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα επιβλέπεται από την ΕΕ. 
10.12:  Εφυγε εσπευσμένα ο Ντράγκι από τη Σύνοδο -Το μεσημέρι έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ
Χωρίς να κάνει δηλώσεις, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι αποχώρησε από τη Σύνοδο Κορυφής.
Μετά τον λευκό καπνό και τη συμφωνία, όπως όλοι τονίζουν, ο Ιταλός τραπεζίτης έφυγε άρον άρον, καθώς στις 12 το μεσημέρι έχει συγκαλέσει έκτακτη τηλεδιάσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ για να αξιολογήσουν τα συμπεράσματα του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής και να ανακοινώσουν τι πρόκειται να πράξουν με τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

10.10 O Αυστριακός καγεκλάριος Βέρνερ Φάιμαν δήλωσε μετά τη σύνοδο, σύμφωνα με το Reuters, πως η απόφαση στην οποία κατέληξε η σύνοδος είναι «ένα θετικόα αποτέλεσμα για την κοινωνική συνοχή», αλλά «θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί η συμφωνία».
10:09 Δύσκολη νύχτα, αλλά ένα καλό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο Bloomberg TV.
Ολα είναι έτοιμα για να πάνε στο πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα με σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οικονομική ενίσχυση», τουίταρε πριν λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.
«
10:07 Οπως μεταδίδει ο Ράιν Χιθ από το Politico τα 50 δις στο ενιαίο ταμείο παρέμειναν τελικά και εξηγεί. Τα 37,5 θα πάνε για την εξόφληση του χρέους και τα 12,5 για την άναπτυξη
09:55 Η Ελένη Βαρβιτσιώτη τουιτάρει από τις Βρυξέλλες
Ηδη ο Βέλγος πρωθυπουργός τουίταρε «Συμφωνία». Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου έγραψε πως είμαστε κοντά σε συμφωνία και ο εκπρόσωπος του Κύπριου προέδρου ανέφερε «φαίνεται πως είμαστε κοντά σε συμφωνία». 
9:50 Τo tweet του Βέλγου
09:50 Ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός Μπετέλ Ξαβιέ με μήνυμά του στο twitter αναφέρει «Μετά από 17 ώρες βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Η Ευρώπη είναι δυνατή»
Το tweet του εκπροσώπου του Κύπριου προέδρου


Πηγή: iefimerida.gr http://

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο