Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Aναβλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου με θέμα την μη ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και πυροδότησε αντιδράσεις!

       Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, χθες Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, η οποία συγκλήθηκε αρμοδίως μετά από συγκέντρωση δέκα υπογραφών των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, με μοναδικό θέμα συζήτησης: «ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ», δεν παρέστη σύσσωμη η συμπολίτευση και έτσι δεν υπήρξε απαρτία και φυσικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε. 
     Καμαρώστε προκλητική περιφρόνηση, αντίληψη, νοοτροπία, της Δημοτικής πλειοψηφίας.

Ο MYTIKAS PRESS γράφει: 
Ποια capital control; Στο Δήμο Ξηρομέρου μπήκαν human control 

      Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου με μοναδικό θέμα συζήτησης: «ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
         Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συγκέντρωση δέκα υπογραφών των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Εκτός του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυμπεράτου που ήταν παρών, απουσίαζε σύσσωμη η συμπολίτευση (και ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Μουρκούσης, που σαν Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου είναι ο αρμόδιος του θέματος). Από την αντιπολίτευση ήταν όλοι παρόντες πλην του κ. Κατσιπάνου και του κ. Ζορμπά.
       Επίσης παρόντες ήταν αντιπροσωπία εφτά εργαζόμενων με τον δικηγόρο τους.
      Το θέμα θα έρθει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.
     Τώρα εμείς τι να σχολιάσουμε; Στην Ελλάδα που από το 2010 έχει χρεοκοπήσει, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στην νοοτροπία και τις συμπεριφορές των ταγών αυτού του τόπου......


      Οι εργαζόμενοι ήταν εκεί να ακούσουν ένα γιατί τους διώχνουν, ενώ όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας, με μοναδική εξαίρεση τον Δήμο Ξηρομέρου(!!!) ανανεώνουν τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται.
      Το γιατί βέβαια είναι γνωστό και σε εμάς και στους εργαζομένους και σε όλους. Απ' ότι φαίνεται και δέκα χρεοκοπίες να ακολουθήσουν σε αυτόν τον τόπο τα ίδια και τα ίδια θα ζούμε.
    Κάποιοι προσχηματικά, σε μία και καλά στιγμή αυτοκριτικής, μπορούν να δηλώνουν ότι έχουν κάνει λάθη, αλλά το δηλώνουν προσχηματικά. Τα μυαλά απ' ότι φαίνεται δεν αλλάζουν και ας πέρασαν τα χρόνια και ας γκρίζαραν τα μαλλιά.
      Εμείς θα θυμίσουμε την ρήση του κ. Δημάρχου με την ανάληψη των καθηκόντων του: «Πλέον ο Δήμος Ξηρομέρου θα έχει Δήμαρχο 24 ώρες το 24ώρο και θα είμαι εδώ να απαντάω αυτοπροσώπως και στην ερώτηση ενός δημοτικού συμβούλου». Χμ έχετε δίκαιο...., δεν είπε θα είμαι εδώ να απαντάω σε δέκα δημοτικούς συμβούλους.
     Στιγμές απαξίας και ευτελισμού για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου. Human control και από εμάς και εις ανώτερα...




4 σχόλια:

  1. Οι πορτες της Δημοκρατιας !
    Δεν χωρανε τραμπουκους , παρα μονο απλους ανθρωπους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ πολιτικές εποχές άλλαξαν Δήμαρχε κ Γαλούνη. Αυτές είναι πρακτικές που μόνο οι αδύνατοι πολιτικά αναγκάζονται, να πράττουν.
    ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.
    Στη Δημοκρατία ο σεβασμός και η συζήτηση της αντίθετης άποψης είναι υποχρέωση σας.
    Δήμαρχε κ Γαλούνη , Δημοτικέ Σύμβουλε κ Λαΐνα στα δύσκολα κρύβεστε. Το ίδιο κάνατε και στο ΔΣ του ΦΟΣΔΑ της 3ης Γεωγραφικής Ενότητας Αιτ/νιας που είστε μέλη , δεν πήγατε, όταν συζητούσε το ΔΣ τη μεταφορά των σκουπιδιών Πύργου και Ολυμπίας στο τόπο μας Πάλαιρο-Πογωνιά.
    Αυτό φαίνεται από τη Διαύγεια του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.

    Αν είχατε άλλη υποχρέωση πιο σοβαρή και απουσιάζατε
    ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ και το λόγο που απουσιάζατε και εμείς θα σας αξιολογήσουμε πολιτικά.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετραπησαν σε φυγη , γι αυτο δεν ηταν εκει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χρονος δινει ολες τις απαντησεις ! χωρις να χρειαζεται καν τις ερωτησεις
    Ευριπιδης ! 480- 406 π. Χ
    Αρχαιος τραγικος ποιητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο