Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά της Παλαίρου- 450 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης έκαψαν οι φλόγες

        Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά χθες το βράδυ η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουλίου στην Πάλαιρο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, ενώ το σήμα του πλήρους ελέγχου δόθηκε από τους πυροσβέστες μόλις σήμερα το πρωί.
      Η φωτιά ξεκίνησε από αγροτική περιοχή και στρέφει τις έρευνες της Π.Υ. Λευκάδας, στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η περιοχή, στο ενδεχόμενο εμπρησμού.
     Ισχυρές δυνάμεις έφτασαν τις πρώτες, κρίσιμες ώρες στο συμβάν. Πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ από τη Φιλιππιάδα, οχήματα της Π.Υ. Λευκάδας, όχημα από Μέτσοβο, Πρέβεζα, Αμφιλοχία και Αγρίνιο συνέδραμαν επίσης στην κατάσβεση. Αναγκαία κρίθηκε η συνδρομή των δύο πετζετέλ που εδρεύουν στο Άκτιο, που έκαναν ρίψεις από αέρος, ενώ επιστρατεύτηκαν και δύο κάναντερ την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς........



    Στο σημείο έφτασε ο Περιφερειάρχης των Π.Υ. Ηπείρου Αρχιπύραρχος Ιωάννης Φωστιέρης καθώς και ο πύραρχος, διοικητής της Π.Υ. Λευκάδας, Θωμάς Ρίζος, που παραμένει στο σημείο μέχρι και αυτή τη στιγμή. Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν εστίες φωτιάς, ωστόσο στο σημείο παραμένουν δύο οχήματα της Π.Υ. Λευκάδας, ενώ αναμένεται μέχρι αύριο το πρωί να έχει δοθεί και τυπικά η λήξη του συμβάντος.
       230 στρέμματα αγροτικής έκτασης και 220 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψαν οι φλόγες, ενώ την πρώτη μέρα μεγάλος ήταν ο κίνδυνος για τα σπίτια της περιοχής αφού η φωτιά ξέσπασε κοντά σε οικισμό. Στο πέρασμά της, εκτός από τα εκατοντάδες στρέμματα γης, η φωτιά έκαψε επίσης και μια ιδιωτική αποθήκη. Η προανάκριση και η έρευνα της Πυροσβεστικής συνεχίζονται.

http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο