Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με 251 «Ναι»-Σημαντικές απώλειες για την κυβέρνηση

ΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ

      Δεκτό με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία 251 βουλευτών έγινε το νομοσχέδιο για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)» ωστόσο το κυβερνητικό στρατόπεδο υπέστη σημαντικές απώλειες, αφού δεν συγκεντρώθηκαν οι 151 κυβερνητικοί ψήφοι.
     «Ναι» ψήφισαν συνολικά 251 βουλευτές, «Όχι» 32 βουλευτές, ενώ «Παρών» ψήφισαν 8 βουλευτές.
       Από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 2 ψήφισαν «όχι», 8 ψήφισαν «παρών», ενώ 7 ήταν απόντες. Ειδικότερα:
-"Όχι" ψήφισαν οι κ. Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα
-Παρών" δήλωσαν οι κ.κ. Κωνσταντοπούλου, Στρατούλης, Λαφαζάνης, Κυρίτση, Σταθάς, Σκούμας, Λαπαβίτσας και Λεουτσάκος
-Απόντες ήταν οι κ.κ. Βαρουφάκης και Αυλωνίτου (που δήλωσαν με επιστολή τους πως θα ψήφιζαν ναι) και οι κ.κ. Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή, Βασίλης Κυριακάκης και Δημήτρης Κοδέλας......



     Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απείχαν, γνωστοποίησαν με επιστολή τους, ότι επέλεξαν να μην βρίσκονται στην αίθουσα της Ολομέλειας γιατί η κυβέρνηση ουσιαστικά τους ζητούσε να δώσουν εξουσιοδότηση σε ένα τρίτο μνημόνιο.
Από τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν υπήρξαν διαρροές.

http://www.ethnos.gr/

2 σχόλια:

  1. Τριτο μνημονιο και το πιο βαρυ...Αν απο το 2010 συνεργαζοταν τα κομματα για εθνικη σωτηρια κυβερνηση της χωρας μαζι με τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,τωρα θα ημασταν πολυ καλυτερα.Για να ικανοποιησουν το εγω τους να κυβερνησουν και να γινουν ταχα εθνικοι σωτηρες της χωρας..Ο ΣΑΜΑΡΑΣ απο ανταμνημονιακος οταν εγινε πρωθυπουργος μνημονιακοτατος,και τωρα ο ΤΣΙΠΡΑΣ κανει ακριβως τα ιδια, κατεπειγουσα ψηφιση νομοσχεδιων στη βουλη,ποσες φορες το ακουσαμε αυτο τα τελευταια χρονια.... ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κανενας δεν χρειάζεται να συνεργαστει ποιο μπανω απο εμας τους ελληνες ..... ο λαος ειπε οχι αυτο ειναι αρκαιτο .... ποσο καιρο θα αντεξουμε ακομα με τα γερμανικα μνημονια ??? ενας ατερμονας αξονας αυτο ειναι ολο ......... ας αποφασισουμε γιοτι πρεπει να ειμαστε οι φτωχοι ελληνες της ευρωπης ..΄.αρκετα με αυτη την ιστορια παρατραβηξε ... καιρος για ανασυκγροτηση ελληνικου σκληρου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο