Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Με 229 «Ναι» πέρασε η συμφωνία στη Βουλή

32 «ΟΧΙ» ΚΑΙ 6 «ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

   Με το "ναι" 110 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και 13 βουλευτών των ΑΝΕΛ, και τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού πέρασαν από την Ολομέλεια της Βουλής τη νύχτα της Τετάρτης τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας των Βρυξελλών.
      Συνολικά, σε σύνολο 299 ψηφισάντων βουλευτών, 229 ψήφισαν "ναι", 64 ψήφισαν "όχι" και 6 δήλωσαν "παρών".
      Σημαντικές απώλειες μέτρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού 32 είπαν "όχι" και 6 "παρών", ενώ η βουλευτής Καβάλας Αλ. Τσανάκα απουσίαζε.
Συγκεκριμένα, «Όχι» είπαν οι εξής βουλευτές:
Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κωνσταντίνος 'Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλλας, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλειος Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Αθανάσιος Σκούμας, Θωμάς Κώτσιας, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοϊλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Κωστής Δερμιτζάκης, Ιωάννης Ζερδελής, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασίλης Κυριακάκης....



Παρών δήλωσαν οι βουλευτές: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Νίκος Μιχαλάκης, Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα.
Της συνεδρίασης προήδρευσε αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έθεσε σε ψηφοφορία τόσο την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων η διαδικασία να ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα όσο και τη δική της για 10ωρη συζήτηση μέχρι τις 6 το πρωί.
     Κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, υπέρ της πρότασης της κ. Κωνσταντοπούλου ψήφισαν μόλις δύο βουλευτές, ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Σκούμας, ενώ την πρόταση της διάσκεψης των προέδρων στήριξαν 297 βουλευτές.
      Αμέσως μετά η κ. Κωνσταντοπούλου παρέδωσε στον Αλέξη Μητρόπουλο, ευχόμενη "αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτόν τον τρόπο".
        Την ώρα που η κ. Κωνσταντοπούλου κατέβαινε από την έδρα, δεκάδες βουλευτές την καλούσαν να παραιτηθεί, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
     Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που προηγήθηκε ο Πρωθυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, λέγοντας προς τους βουλευτές: "Είμαι πρωθυπουργός επειδή έχω μια κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία στηρίζομαι. Αν δεν έχω αυτή τη στήριξη αυτή, τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα".
Τσίπρας: Δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της κοινωνίας και δεν θα τη χάσει μέσα στο Κοινοβούλιο, διότι "δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας με τους δανειστές.
Απαντώντας κατά τη δευτερολογία του στον πρόεδρο της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να υποβάλει πρόταση μομφής ή να ζητήσει εκλογές εάν αγωνιά για την ψήφο των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και για την κυβερνητική συνοχή, για να προσθέσει:
"Οι κυβερνήσεις πέφτουν όταν χάνουν τη στήριξή τους μέσα στην κοινωνία και η δική μας κυβέρνηση δεν έχει χάσει καθόλου τη στήριξή της στην κοινωνία και δεν θα τη χάσει μέσα στο Κοινοβούλιο, διότι δεν υπάρχουν αυτόχειρες βουλευτές που θα ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς".
"Είμαι ο τελευταίος που θα δραπετεύσω από την ευθύνη, αλλά και ο τελευταίος που οικειοθελώς θα προσχωρήσω στο σχέδιο των αντιπάλων και να διευκολύνω την απομάκρυνση της κυβέρνησης από αυτά τα έδρανα" είχε τονίσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός στην πρωτολογία του.

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο