Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: 10.000 ευρώ σε πολιτιστικούς συλλόγους - Ποιοι σύλλογοι μοιράζονται τα χρήματα!!

     Ανακοινώθηκε στη Διαύγεια η επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων για το 2015 από το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήµου και αναπτύσσουν κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. 
      Το ποσό των 10.000 ευρώ θα μοιραστούν 8 σύλλογοι της περιοχής, ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ακτίου-Βόνιτσας, το οποίο συνεδρίασε την 29η  Μαΐου 2015.
      Να σημειώσουμε ότι ο δήμος εκτός από τις επιχορηγήσεις μέχρι σήμερα έχει δώσει πολλές χιλιάδες ευρώ και από το κέντρο Μέριμνας σε Συλλόγους, για πολιτιστικές δράσεις οι οποίες έχουν τεθεί και υπό  την αιγίδα του.
     Κατόπιν αυτών το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου-Βόνιτσας, ομόφωνα αποφάσισε:
        Κοινώς αποδεκτό από όλους είναι ότι η νεοσύστατη Φιλαρμονική Εταιρία Βόνιτσας θα πρέπει να τύχει διαφορετικής και πιο ευνοϊκής αντιμετώπισης, καθώς η συμβολή της στην πολιτιστική παράδοση του τόπου μας είναι αδιαμφισβήτητη και η συμμετοχή της καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους στα διάφορα πολιτιστικά γεγονότα.
     Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν επιχορηγήθηκαν πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία με σημαντική προσφορά, τα οποία είναι οι καθρέπτες του Δήμου μας, αποτελούν εστίες πολιτισμού και σίγουρα χρήζουν άλλης μεταχείρισης και αυτοί είναι: Αμφικτιονία Ακαρνάνων, Σύλλογος Παλιαμπέλων «Ο Μύλος», Σύλλογος Κατούνας «Η Αρχαία Μεδεώνα», Τοπικός Σύλλογος Αετού, Σύλλογος Λαογραφικού μουσείου Θυρρείου, Ναυταθλητικός όμιλος Βόνιτσας, Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Βόνιτσας, κ.α. αφού είναι σε όλους γνωστό ότι παράγουν πολιτισμό και δράσεις και εν πολλοίς τιμούν τον πολιτισμό της περιοχής μας.....



     Να τονίσουμε ότι είναι άδικος και μη αξιοκρατικός ο τρόπος με τον οποίο αποκλείονται από τις χορηγίες σύλλογοι με προσφορά ή επιχορηγούνται με ίδια ποσά σύλλογοι οι οποίοι έχουν περισσότερες υποχρεώσεις και εκδηλώσεις με συλλόγους οι οποίοι το αντικείμενο τους εξαντλείται με μία εκδήλωση όλο το χρόνο (πανηγύρια κτλ.). 
      Στο επόµενο Δ.Σ. για να είναι δίκαιος ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και να μην εφαρμόζει τη λογική των «δύο μέτρων και δύο σταθμών» στις επιχορηγήσεις πρέπει να φέρει εισήγηση και να καθορίζει ποιες δραστηριότητες μπορούν να επιχορηγηθούν και να απαιτούν την υποβολή από κάθε ενδιαφερόμενο φορέα συγκεκριμένου και αναλυτικού σχεδίου δράσης που θα κρίνεται από το δημοτικό συμβούλιο. 
      Δεν έχει πλέον νόημα να δίνονται χρήματα σε συλλόγους, για να κοπούν βασιλόπιτες, για ψυχαγωγία με γυφτοτσιφτετέλια, αλλά είναι προτιμότερο να δοθούν σε φορείς που θα έχουν μια σημαντική παρουσία και δράση.

Αναλυτικά η απόφαση:









5 σχόλια:

  1. ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ;
    ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΟΛΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι συλλογοι γυναικων τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι ψηφίζουν Καριολη επιχορηγήθηκαν και ένας εκτός για ξεκάρφωμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπα και η Μ.Κ.Ο. γέφυρες στον Κόσμο 3.000€ δε μας τα λες Καλά Γιώργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΜΚΟ Γέφυρες στο κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια τι πολιτιστική παρουσία είχε; Η Μη Κρατική Οργάνωση Γέφυρες στο κόσμο χρηματοδοτείτε από το δημοτικό ταμείο. Εδώ πήρε δουλειές μέσα από το Δήμο και περιμένουμε τον απολογισμό να έρθει.
    Κύριε Δήμαρχε σοβαρευτείτε. Τα χρήματα αυτά και άλλα από αδικαιολόγητες σπατάλες να δοθούν για τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου. Ο δήμος να δημιουργήσει Πνευματικό Κέντρο και να κάνει πολιτισμό και όχι τα γνωστά απαράδεκτα γυφτοπανηγύρια με τα άλογα του Κέντρου Μέριμνας. Αυτό δεν είναι πολιτισμός.
    Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις να λειτουργούν με χρήματα των μελών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο