Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ: Θα κάνουμε τα πάντα για την οικονομική σταθερότητα

«Είμαστε σε ισχυρότερη κατάσταση από ότι πριν την κρίση» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης συνεδρίασης που έγινε απουσία του Γιάνη Βαρουφάκη. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα», πρόσθεσε τονίζοντας πως οι πιστωτές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να παράσχουν τεχνική βοήθεια στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.....

«Όλοι είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την Ελλάδα αν και όταν χρειαστεί μετά την εκπνοή του προγράμματος, είπε ο επικεφαλής του Eurogroup προσθέτοντας πως η πόρτα είναι ανοικτή για περισσότερες συνομιλίες με την Ελλάδα».
«Η διαδικασία δεν έχει τερματιστεί και πιθανότατα δεν θα τερματιστεί ποτέ», δήλωσε, υπογραμμίζοντας «πως η ευρωζώνη θα παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις ενώ θα συναντηθεί εν νέου αν χρειαστεί».
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup έλεγε... τελεσιγραφικά ότι «το πρόγραμμα λήγει την Τρίτη, όσο λυπηρό κι αν ακούγεται».

Σόιμπλε: «Δεν υπάρχει προϋπόθεση για παράταση του προγράμματος- Η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη»

Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη νομισματική ένωση και το ευρώ, διεμήνυσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε .
Μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως είναι σαφές ότι η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρώπης.
Αναφέρθηκε σε ανακοίνωση της Κομισιόν σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουν την Ελλάδα και να συμπαρασταθούν στους Έλληνες σε αυτή τη δύσκολη φάση.
Σχετικά με το δημοψήφισμα ο κ. Σόιμπλε είπε πως είναι δικαίωμα κάθε κυβέρνησης και κάθε κράτους-μέλους, στη βάση του Συντάγματός του να το διαξάγει, πρόσθεσε όμως πως όταν πρόκειται για συμφωνίες που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα στο πλαίσιο του ευρώ θα πρέπει να υπάρχει μια κοινή βάση για μια τέτοια απόφαση.
«Αυτό το δημοψήφισμα είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού, αλλά δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει προϋπόθεση για παράταση του προγράμματος -όπως ζήτησε η ελληνική πλευρά - και πρόσθεσε πως οι 18 συναντήθηκαν με τους θεσμούς για να δουν ποια είναι η κατάσταση των πραγμάτων τώρα και να εκτιμήσουν τι έχουν να περιμένουν και να υπολογίζουν τις επόμενες ημέρες.
«Είμαστε σε καλό δρόμο και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, βήμα-βήμα, για να αποτρέψουμε κάθε ανασφάλεια στις χρηματαγορές», επισήμανε.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο