Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Γιορτάστηκε ο Άγιος Βάρβαρος στην Τρύφου




Η Εορτή του Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου

      Και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας το διήμερο 22-23 Ιουνίου τίμησε την μνήμη του τοπικού Αγίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα, στον τόπο όπου ασκήτεψε και εκοιμήθη ο Άγιος, πλησίον του χωριού Τρύφος Ξηρομέρου.
    Την παραμονή της εορτής Δευτέρα 22 Ιουνίου το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το πρωί της εορτής Τρίτη 23 Ιουνίου τελέσθηκε Όρθρος, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.....



      Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ των άλλων είπε: «Ο Απ. Παύλος ήταν φανατικός διώκτης του Χριστού και όμως μετενόησε και έγινε ο ουρανοβάμων Απόστολος, ο Απόστολος των εθνών. Και ο Άγιός μας, ο Άγιος Βάρβαρος ειδωλολάτρης ήταν, πειρατής, εγκληματίας, εχθρός του χριστιανισμού και των χριστιανών.
     Ο Κύριος τον εκάλεσε με θαυμαστό τρόπο να γνωρίσει το θέλημά Του, το Φώς Του, την Εκκλησία Του. Μετενόησε και ο Άγιος Βάρβαρος γνώρισε το θέλημα Του Θεού, επέλεξε την ζωή της ορθοδόξου ασκήσεως καθάρθηκε, εξαγνίσθηκε, έγινε άνθρωπος του Θεού συνειδητός, καλλιέργησε αρετές…
    Αυτά προσφέρει η μετάνοια, αυτά προσφέρει ο Κύριος, το Φως το αληθινό όταν έλθει μέσα μας... Ας θελήσουμε και εμείς στην ταραγμένη εποχή μας να μετανοήσουμε ειλικρινά και να αποκτήσουμε μόνιμο και διακριτικό πνευματικό… Ας θελήσουμε και εμείς να βάλουμε αρχή αληθινής μετανοίας αλλά και τα παιδιά μας να τα οδηγήσουμε όχι σε παιδοψυχιάτρους αλλά σε πνευματικό. Έτσι θα ειρηνεύσουμε, θα ολοκληρωθούμε, θα σωθούμε...»
        Αμέσως μετά το πέρας της  Θείας Λειτουργίας ακολούθησε σύντομη λιτανευτική πομπή ως τον τάφο του Αγίου και τελέσθηκε Αρτοκλασία. Πλήθος πιστών από κάθε γεωγραφικό σημείο της Ιεράς Μητροπόλεως προσέτρεξαν και φέτος να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Βαρβάρου και να πάρουν την χάρη και την ευλογία του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο