Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε ο Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας (ΦΩΤΟ: Ανδρέας Κουτσοθανάσης)





        Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του οσίου Ανδρέου του Ερημίτου στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας. 
      Χθες Πέμπτη 14 Μαΐου 2015, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών της περιοχής, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Νέο Χαλκιόπουλο και ακολούθησε λιτάνευση των ιερών Λειψάνων και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη, στους κεντρικούς δρόμους του Νέου Χαλκιόπουλου με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμφιλοχίας.......

(ΦΩΤΟ: Ανδρέας Κουτσοθανάσης)......



    Σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική  πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα, στο ιερό σπήλαιο που ασκήτεψε ο άγιος στο όρος Καλάνα Βάλτου, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. 
    Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος για 40 χρόνια και ως αρχιμανδρίτης, αλλά και στη συνέχεια ως Επίσκοπος, ανεβαίνει και λειτουργεί στο ιερό σπήλαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή των πιστών που ανέβηκαν στο ιερό σπήλαιο να προσκυνήσουν τον τάφο του αγίου και τα χαριτόβρυτα λείψανά του.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο