Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Με μοιρολόι, ο αποχαιρετισμός στον βιρτουόζο του κλαρίνου Μάκη Βασιλειάδη


     Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Άνω Λιοσίων η κηδεία του Μάκη Βασιλειάδη.
     Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συνάδελφοί του μουσικοί και τραγουδιστές, που τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους ξεχωριστό  τρόπο, συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία με όργανα και τραγούδια.
       Με τον Μάκη Βασιλειάδη όλοι οι Ξηρομερίτες έχουν γλεντήσει και έχουν διασκεδάσει στα πανηγύρια και σε εκδηλώσεις,μέχρι πρόσφατα όπου εμφανιζόταν μαζί με την σύζυγό του Γιώτα Χαλκιά...

ΒΙΝΤΕΟ


Ας δούμε τι γραφει για το στερνο αντίο στο Μάκη Βασιλειάδη η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΥΛΑΡΧΟΣ:

     To σπουδαίο σολίστα του κλαρίνου Μάκη Βασιλειάδη, πενθεί από την Τρίτη, 12 Μαΐου η δημοτική μας μουσική και η πόλη των Άνω Λιοσίων, όπου ζούσε με τη σύζυγό του, τραγουδίστρια, Γιώτα Χαλκιά. 
     Ο Μάκης Βασιλειάδης ταλαιπωρήθηκε, τον τελευταίο καιρό από την επάρατη νόσο. Η τελευταία φορά που αντάμωσε τους ομοτέχνους του στο Δήμο Φυλής, ήταν τη Μεγάλη Δευτέρα, στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ντόπιων μουσικών για τη μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής. 
     Η κηδεία του μεγάλου μουσικού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Μαΐου, στην Ευαγγελίστρια. 
    Οι παρευρεθέντες έζησαν στιγμές συγκίνησης με το μουσικό αποχαιρετισμό που του επεφύλαξε ο ανηψιός του..........



   Το Δήμο Φυλής εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Μπρέμπος και το μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρήστος Καρνάτσος. 
     Ιδιαίτερη αναφορά στον εκλιπόντα έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της ίδιας μέρας ο Σπύρος Μπρέμπος, τονίζοντας ότι το κενό που αφήνει ο Μάκης Βασιλειάδης στη μουσική και στην πόλη είναι δυσαναπλήρωτο. 
     Τον επικήδειό του είχε γράψει στο διαδίκτυο, από τη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του, ο τραγουδιστής και φίλος του Παντελής Σούλης. 
«Άλλος ένας μεγάλος μουσικός και σπουδαίος άνθρωπος έφυγε από κοντά μας, ο σολίστας Μάκης Βασιλειάδης. Δυστυχώς πρόωρα από τον καρκίνο που κατάφερε σε πολύ σύντομο χρόνο να τον πάρει από κοντά μας. Η προσφορά του ήταν μεγάλη στην δημοτική μας μουσική. Ευτυχώς αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη σε όλους μας με τις πολλές ηχογραφήσεις αλλά το κυριότερο είναι ότι είχε διδάξει τον μοναδικό τρόπο του παιξίματος του σε πολλά νέα παιδιά. Όλα αυτά τον καθιστούν αθάνατο γιατί θα μας συντροφεύουν όλους από γενεά σε γενεά. 
     Αγαπητέ φίλε Μάκη δεν θα ξεχαστείς ποτέ για τη στην πορεία σου την καλλιτεχνική αλά και την προσωπική. Είχες κατορθώσει να έχεις μόνο φίλους, αυτό σε διέκρινε πάντα.          Να είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει αιωνία σου η μνήμη, καλό σου ταξίδι Μάκη», έγραψε στο facebook ο Παντελής Σούλης και «ανέβασε» ένα υπέροχο βίντεο με τον Μάκη Βασιλειάδη να παίζει στην Πηγή της Χασιάς, ενώ ακούγεται, δίπλα του, ο ήχος του νερού που αναβλύζει. 
      Διαπιστώνω, για μια ακόμα φορά πόση αξία έχουν κάποια θέματα που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο, όπως το βίντεο αυτό που τραβήχθηκε πριν αρκετά χρόνια στην Πηγή της Χασιάς, όταν του ζήτησα να παίξει κάτι δίπλα στην Πηγή να ακούγεται και ο θόρυβος του νερού συγχρόνως. Του άρεσε πολύ και όταν τέλειωσε μου είπε χαριτολογώντας «αυτό αν κάποτε φύγω για το μεγάλο ταξίδι να το βάλεις να χαιρετήσω τους φίλους μου». Ανατριχιάζω στη θύμηση αυτή, προσθέτει ο Παντελής Σούλης…

http://fylarhos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο