Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Το Άκτιο ανήκει στην Ήπειρο;

        Ευτυχώς που η Αιτωλοακαρνανία δεν είναι κράτος γιατί θα ήμασταν μοναδική περίπτωση που θα έχανε εδάφη γιατί δεν θα ήξερε καν ότι είναι δικά της! 
       Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τις γιορτές που έκαναν στο Αεροδρόμιο του Ακτίου Λευκαδίτες, Πρεβεζάνοι και εν γένει Ηπειρώτες για την υποδοχή της πρώτης πτήσης στην επαναλειτουργία γραμμής από μεγάλη εταιρία που αναμένεται να «απογειώσει» τον τουρισμό της περιοχής. 
       Επίσημοι και ημιεπίσημοι το γλέντησαν, έκαναν χορούς και τραγούδια, φιλέματα και γιορτές για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής! 
    Τα ΜΜΕ ακόμα και σήμερα μεταδίδουν ότι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της… Ηπείρου (περιφερειακές και δημοτικές αντιπροσωπείες) παραβρέθηκε στην υποδοχή των πρώτων 180 Βρετανών τουριστών μέσω αυτής της εταιρίας.........



        Κάποιοι ψέλλισαν τα γνωστά τα δικά τους για την αισθητική με το συρτάκι και το μπουζούκι αλλά σημασία έχει ότι στο εξωτερικό είδαν ότι στο Άκτιο της Ηπείρου και της Λευκάδας οι τουρίστες γίνονται δεκτοί με γιορτές.
      Μικρή και ασήμαντη λεπτομέρεια: Το Άκτιο, σύμφωνα τουλάχιστον με τον χάρτη, ανήκει στην Αιτωλοακαρνανία!

η συντακτική μονάδα
http://www.agriniopress.gr/

2 σχόλια:

  1. Mακάρι και η Βόνιτσα να ανήκε στην Ηπειρο !!!
    Θα είχε ελπίδες να αναπτυχθεί!!
    Ενώ τώρα ανήκει σε ένα νομό (Αιτωλοακαρνανία) τον ποιό φτωχό και υπανάπτυκτο της Ελλάδας.
    Ποτέ άλλοτε ένας λαός δεν ταΐστηκε με τόσο σανό χρόνια τώρα απο την πασοκο-δεξιά και εξαργύρωσε την σιωπή του για να διορίζει στον ΟΤΕ (κυρίως) τα παιδιά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια την ημέρα των Αγίων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ 8 Νομεβρίου, οι μόνοι θεσμικοί παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας που παρευρίσκονται στην επίσημη γιορτή της Αεροπορίας στο Άκτιο Αιτωλοακαρνανίας είναι ΜΟΝΟ ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας και αντιδήμαρχοι.
    Ταυτόχρονα προσέρχονται πάντα ΟΛΟΙ οι επίσημοι πολιτειακοί παράγοντες του γειτονικού νομού Πρέβεζας: πχ. Δήμαρχος Πρέβεζας, Αντιπεριφεριάρχης Πρέβεζας, Δημαρχος Ζηρού (Ν.Πρέβεζας), Βουλευτές Πρέβεζας, Λιμενάρχης Πρέβεζας, Λιμενάρχης Λευκάδας, Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας, ο Διοικητής της Π.Υ Λευκάδας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου, ο Υποδιοικητής της Π.Υ Πρέβεζας και ενδεχομένως και άλλοι πολιτειακοί παράγοντες του Ν.Πρέβεζας ή και του νομού Λευκάδος………

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο