Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Γιόρτασε το εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου (ανακομιδή των ιερών λειψάνων) στη Χρυσοβίτσα





ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟ: Τζένη Παπαδημητρίου

            Σε ένα ειδυλλιακό και πανέμορφο τοπίο είναι χτισμένο το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου με απεριόριστη θέα από όλες τις πλευρές του. Έχεις θέα στον καμπο της Χρυσοβιτσας που προς το παρόν είναι καταπράσινος και από την άλλη πλευρά αγναντευεις το αρχαίο κάστρο "ΤΑ ΚΟΡΟΝΤΑ" με την μεγάλη του ιστορία.
       Παραμονή του εορτασμού τελεσθηκε ο Μέγας Εσπερινος και ανήμερα τελεσθηκε ο Ορθρος και η Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασιας από τον εφημέριο του χωριού πάτερ Φωτιος Χαντζή και συν λειτουργο τον πάτερ Παναγιώτη Χαντζή.....



     Την θεία Λειτουργία παρακολουθησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερισματος Χρυσοβιτσας κος Γιάννης Χρόνης και αρκετοί πιστοί
       Μετά το τέλος της Λειτουργίας και αφού μοιράστηκαν οι αρτοκλασιες και η ραβανι (τοπικό Ξηρομεριτικο γλυκό) ακολούθησε το τραπέζι με ψητη προβατινα προσφορά του προέδρου μας Γιάννη Χρονη (τον ευχαριστούμε) και χορός με Δημοτικά τραγούδια. 
       Η διαδικασία του σουβλισματος και του ψησιματος ξεκίνησε από τις πρωινές ώρες ώστε μετά το τέλος της Λειτουργίας να είναι σχεδόν έτοιμη για φαγωμα.                            Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που βοήθησαν στο ψήσιμο καθώς επίσης και στον πάτερ Παναγιώτη Χαντζη για την βοήθεια του στην Θεία Λειτουργία και στο ψήσιμο της προβατινας ώστε να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους. 
Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ 
Α Γ Ι Ο Α Θ Α Ν Α Σ Ι Ο


































1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο