Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μπαράζ ανόδου Γ Εθνική: Μεσολόγγι και Καναλάκι το προβάδισμα

Κάθε φορά που ξεκινά το μίνι – πρωτάθλημα σε κάθε περιφέρεια για την ανάδειξη της ομάδας που θα βρεθεί στην Γ΄Εθνική, λέγεται πως οι τέσσερις αντίπαλοι έχουν από 25% πιθανότητες να το πετύχουν. Συνήθως αυτό έχει μόνο θεωρητική βάση και ειδικά στον Όμιλο που θα αγωνιστεί η ΑΕ Μεσολογγίου οι διαφορές είναι αισθητές. Οι «κανονιέρηδες» αποτελούν το απόλυτο φαβορί και μόνο η δική τους «απροσεξία» θα μπορούσε να δώσει εφάμιλλες πιθανότητες στον Αχέροντα Καναλακίου κυρίως και δευτερευόντως στον Σκουφά Κομποτίου.
Όσο για τον Απόλλωνα Ευπαλίου στην πραγματικότητα έχει ανύπαρκτες πιθανότητες για την πρώτη θέση της ανόδου, χωρίς αυτό να προδικάζει πως δεν είναι σε θέση να κάνει «ζημιές» σε κάποια από τις άλλες τρεις ομάδες. Καταγράφοντας τις δυνατότητες των ομάδων αυτών, η ΑΕ Μεσολογγίου πρέπει να υπολογίζει κυρίως το Καναλάκι ως επικίνδυνο ανταγωνιστή........


ΑΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΑΕΜ copyΤο όνομα και η 85χρονη ιστορία της ομάδας του Μεσολογγίου την καθιστούν «πολυτέλεια» γι’ αυτά τα μπαράζ ανόδου. Επίσης διαθέτει τον περισσότερο κόσμο από τις τέσσερις ομάδες, την εμπειρία με συνεχείς παρουσίες σε Εθνικές Κατηγορίες κι αυτή την περίοδο έναν προπονητή (τον Βασίλη Ξανθόπουλο) που για… χάρη της δέχθηκε να κοουτσάρει σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» αποτελεί κι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην προσπάθεια επανόδου στην Γ΄Εθνική. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτός, διότι κάποιους παίκτες της ΑΕΜ οι προσεχείς αντίπαλοί της ούτε που θα μπορούσαν να τους φανταστούν στο δικό τους ρόστερ. Αλλά εδώ έγκειται και το μεγάλο μειονέκτημα της πρωταθλήτριας Αιτωλοακαρνανίας, καθώς οι παίκτες αυτοί καλούνται να «τραβήξουν το κουπί» με συνεχόμενα ματς κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες, χωρίς ισάξιες εναλλακτικές λύσεις στο ρόστερ.
Για την ΑΕΜ είναι κομβικό να μην ηττηθεί στο πρώτο ματς κι ακόμα καλύτερα να πάρει τη νίκη μέσα στο Κομπότι. Διότι ακολουθούν τρία συνεχόμενα ματς στο Μεσολόγγι, όπου κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν πρόκειται να… γλιτώσει κανένας αντίπαλος. Είναι μια εξέλιξη πολύ πιθανή και ικανή να κόψει το «βήχα» στους υπόλοιπους από νωρίς.
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
????????????????????????????????????
Το Καναλάκι θέλει την άνοδο και μάλιστα φέτος αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση με περισσότερο ζήλο από πέρσι. Η ομάδα του Νίκου Βέκιου δεν έχει μεγάλες διαφορές από πέρσι και δυνατό της σημείο αποτελεί η οικονομική ευμάρεια. Πρόεδρος ο Χρήστος Λουκούμης, ένας άνθρωπος που «ρίχνει» χρήματα στην ομάδα του, αλλά μεγάλος χρηματοδότης φαίνεται να είναι ο Θ. Γκέλης, επιχειρηματίας της περιοχής στο χώρο της εστίασης.
Στον Αχέροντα Καναλακίου θεωρού ότι εάν φύγουν με τη νίκη από την έδρα του Ευπαλίου την πρώτη αγωνιστική, την Κυριακή, ανοίγει ο δρόμος περισσότερο για την πρωτιά. Βέβαια απασχολεί αρνητικά η κατάσταση του καλύτερου παίκτη τους, του Γκόλια, επιθετικού με θητεία στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι δεδομένο το πρόβλημά του με τους κοιλιακούς, το οποίο ίσως τον στερήσει από τον προπονητή του σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα στον καθοριστικό αγώνα με τον ΠΑΣ Πρέβεζα, όπου και σκόραρε, έγινε αναγκαστική αλλαγή για το λόγο αυτό.
Η ομάδα της Πρέβεζας διακρίνεται για τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των παικτών της, στοιχείο που παραπέμπει σε έλλειψη εμπειρίας αλλά στον αντίποδα δίνει αβαντάζ στα συνεχόμενα ματς των μπαράζ, μέσα σε λίγες μέρες. Ο νεαρός μέσος Σιώρος ξεχωρίζει περισσότερο από τις νέες «φουρνιές» και μη ξεχνάμε τον πιο έμπειρο μέσο, γνωστό (και) από τον Απόλλωνα Πάργας, τον Λουκούμη που διαθέτει και καλά κτυπήματα της μπάλας.
ΣΚΟΥΦΑΣ ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
ΣΚΟΥΦΑΣ Κ  copyΣτο Κομπότι το πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν τύχη σ΄αυτό το μίνι- πρωτάθλημα και να διεκδικήσουν άνοδο. Μάλιστα θεωρούν πιο κομβικό απ’ όλα το πρώτο ματς κόντρα στην ΑΕΜ, διότι μετά ακολουθούν τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιγνίδια. Εκεί μπαίνει και η φυσιογνωμία του προπονητή, Γιώργου Γιάννου, με παραστάσεις από παραπάνω Κατηγορίες. Ανέλαβε τον Σκουφά μεσούσης της περιόδου και «συμμάζεψε» κακώς κείμενα, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως στην πρεμιέρα η ΑΕΜ θα μειονεκτεί λόγω του πλαστικού χλοοτάπητα στην έδρα της ομάδας του. Πάντως ο Γιάννου φημίζεται ως προπονητής που ξέρει να στήνει την ομάδα του με τρόπο να μην δεχθεί γκολ, που την προετοιμάζει να αγωνίζεται παθιασμένα κι εκεί ακριβώς θεωρείται καταλυτική η παρουσία του για τα εκτός έδρας παιγνίδια.
Στο πρωτάθλημα της Άρτας ο Σκουφάς δεν έπεισε απόλυτα για την ανωτερότητά του, όπως η Αναγέννηση πέρσι, ωστόσο στα μπαράζ αυτά δεν υπάρχει ο περιορισμός των μικρών σε ηλικία ποδοσφαιριστών κι αυτό ευνοεί την ομάδα του Κομποτίου που δεν διαθέτει πολύ καλούς «μικρούς». Ο Δημήτρης Κυριάκης είναι ο σημαντικότερος παίκτης, πλάγιος επιθετικός και μέσος, γρήγορος και με καλή ντρίπλα. Φυσικά και ο μεσοεπιθετικός Γιώργος Νταλάκας και η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος, ο Καψάλης, που αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το Κομπότι διαθέτει ακόμα καλό τερματοφύλακα, τον Παπαχρήστο, τον έμπειρο Τσιφλίδη, μα ως ομάδα δεν έχει ικανό «βάθος» στο ρόστερ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥΟμάδα της ΕΠΣ Φωκίδας, αλλά ουσιαστικά της Αιτωλοακαρνανίας. Άλλωστε οι περισσότεροι χορηγοί και χρηματοδότες προέρχονται από την γειτονική Ναυπακτία, απ’ όπου αναμένεται και μεγάλο μέρος των φιλάθλων στα εντός έδρας ματς. Η ιδέα να αγωνιστεί ο Απόλλων στην Άμφισσα για τα μπαράζ δεν ευδοκίμησε και θα αγωνιστεί στην φυσική του έδρα, στα Μαλάματα. Το γήπεδο διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, καταπονημένο όμως, έχει μια μικρή κερκίδα για 200-300 άτομα, γενικά δεν προσελκύει πολύ κόσμο, αν και στα παιγνίδια αυτά η προσέλευση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η ομάδα… «Σταχτοπούτα» των μπαράζ αυτών, βασίζεται πολύ στον προπονητή της Βασίλη Λουκόπουλο, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί και στο Ναυπακτιακό, ενώ πέρασε και από τον Παναιτωλικό. Μια ήρεμη δύναμη στον πάγκο, μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα του, που διαθέτει πολλούς νεαρούς παίκτες.
Πρόεδρος είναι ο Θόδωρος Ζέρβας που έχει περάσει από πολλά πόστα του Απόλλωνα με συνεχή παρουσία για χρόνια, απόστρατος αστυνομικός. Τα τέσσερα αδέλφια Φλέγκα είναι η «δύναμη του πυρός», όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παράλληλα είναι και καλοί μουσικοί… Σημαντική μονάδα και ο 31χρονος αρχηγός και κεντρικός αμυντικός, Ηλίας Κοντός.
Πάντως από την Φωκίδα έρχεται η εκτίμηση πως το Ευπάλιο δεν είναι καλύτερο από τον περσινό Αστέρα Ιτέας που συμμετείχε στα μπαράζ. Μάλιστα φέτος του πήρε την πρωτιά στο τοπικό πρωτάθλημα με δύο βαθμούς διαφορά, και με μια ιδιαιτερότητα: ο πρώτος (Απόλλων Ευπαλίου) και ο δεύτερος (Αστέρας Ιτέας) τερμάτισαν αήττητοι.
 Γιώργος Παπαϊωάννου
Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο