Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Ερώτηση Κώστα Καραγκούνη για τους εργαζομένους του Άκτιο- Αμβρακία

        Ερώτηση κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γεώργιο Σταθάκη, αναφορικά με το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει στο έργο Άκτιο- Αμβρακία, με τις εργασίες να έχουν παγώσει και  διακόσιους περίπου εργαζομένους να οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Σχετικά σας επισυνάπτουμε το όλο κείμενο της Ερώτησης, ως έχει.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΔΙΚΤΥΩΝ, κ. Γεώργιο Σταθάκη
ΘΕΜΑ: Στάση πληρωμών για τους εργαζόμενους στο έργο Άκτιο-Αμβρακία.
ΕΡΩΤΗΣΗ
      Παύση εργασιών έχει κηρυχθεί εδώ και αρκετό καιρό στο έργο Άκτιο - Αμβρακία. Το έργο ξεκίνησε το 2010 με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί ο οδικός άξονας στην κυκλοφορία το 2013. Δύο χρόνια μετά, τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά, με αποτέλεσμα να οδηγούνται διακόσιες περίπου οικογένειες σε οικονομικό αδιέξοδο. 
       Σε συνάντηση επί του θέματος, που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπιρτζή, στις 7/5/2015, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για τη λύση του ζητήματος από την κυβέρνηση αφορούν λύσεις που, και ανέφικτες και χρονοβόρες πρόκειται να είναι. Συγκεκριμένα, ακόμα κι αν η Κοινοπραξία κηρυχθεί έκπτωτη, οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να αναλάβει νέος ανάδοχος θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκ νέου και επ΄ αόριστον διακοπή των εργασιών.....

 
Δεδομένης της κατάστασης, και λαμβάνοντας υπόψη ότι, και οι τέσσερις εργολαβίες ανήκουν στον ίδιο ανάδοχο, ο Υπουργός ερωτάται:

-Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να πληρωθούν άμεσα  ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο έργο, καίριας σημασίας προκειμένου να αποκτήσει επιτέλους η  περιοχή ένα σοβαρό και ασφαλές οδικό δίκτυο; 

Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Καραγκούνης

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΪΔΕΎΕΤΕ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟ,ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ,ΕΛΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο